Închide

Vânzările globale ale McDonald’s au depășit nivelul de dinaintea pandemiei

Avatar
In a society where advertizing is more important than nature. Here you can see how Mc.Donalds manage to make know his location by buying a part of your road.

Fotografie de Oxane Alexandroff pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Vânzările operatorului american de restaurante fast-food McDonald’s au crescut în primele trei luni ale acestui an, în ciuda menținerii restricțiilor anti-Covid-19 care au rămas în vigoare în multe țări ale lumii. Profiturile obținute în ultimele trei luni au crescut cu aproape 40%, până la 1,54 miliarde de dolari, determinate în mare parte de revenirea clienților din SUA în restaurante, scrie BBC.

O creștere puternică a vânzărilor a fost raportată și în Marea Britanie, Australia și Canada, care a compensat parțial rezultatele mai slabe din Germania și Franța.

Gigantul industriei de fast-food își revine după un an 2020 pe care îl descrisese în ianuarie drept unul dintre anii ”cei mai provocatori” din toată istoria companiei.

Datele comunicate de McDonald’s arată că vânzările globale din primul trimestru au revenit la nivelurile pre-pandemice, la aceasta contribuind, în mod deosebit, măsurile de relaxare din SUA, precum și planul de stimulare a economiei americane, implementat de noua administrație a președintelui Biden, care a adus bani în plus în buzunarele americanilor.

Creșterea vânzărilor în T1 reprezintă o schimbare de tendință față de ultimul trimestru al anului trecut, când venitul net global al lanțului de restaurante a scăzut cu 12%, la 1,37 miliarde de dolari. Pentru 2020 în ansamblu, profiturile McDonald’s au scăzut cu 22%, la 4,73 miliarde de dolari.

scroll to top