Închide

Vânzările “părintelui” Mega Image au depășit așteptările în Europa

Avatar
2017 01 04 Ahheadoffice Dsc7589

Sursa foto: Ahold Delhaize.

Timp de citire: 2 minute

Ahold Delhaize încheie un prim trimestru puternic, cu profitabilitate mai mare în Europa, datorită parțial economiilor de costuri și îmbunătățirii performanței Delhaize în Belgia, transmite RetailDetail.

Cu vânzări trimestriale de 21,7 miliarde de euro și un profit operațional de 861 de milioane de euro, Ahold Delhaize a depășit așteptările majorității analiștilor. O veste deosebit de bună pentru retailer este performanța mai solidă din Europa, unde marja operațională de bază a crescut de la 2,8% la 3,2%, în timp ce în SUA a rămas stabilă la 4%. Profitul net a scăzut, parțial din cauza costurilor de restructurare din Belgia.

Grupul culege beneficiile economiilor de costuri inițiate anul trecut și simplificărilor structurale din organizație, spune directorul executiv Frans Muller. Cea mai semnificativă intervenție a fost Planul de viitor al Delhaize în Belgia, care presupune transferul tuturor celor 128 de sucursale integrate către operatori independenți. Acest lucru a dus la greve în primăvara lui 2023, dar între timp punerea în aplicare a planului decurge fără incidente, iar perspectivele par excelente.

Rezultate promițătoare

„Până în prezent, 76 de magazine au trecut deja la noii proprietari și ne așteptăm ca toate conversiile să aibă loc până la sfârșitul anului. Din magazinele deja în tranziție, vedem rezultate promițătoare, cu frecvența clienților și dimensiunea coșului în creștere.”,

a transmis compania.

Cota de piață a revenit la nivelurile dinainte de anunț. Performanța mai bună din Belgia va juca un rol important în recuperarea marjelor europene în următorii ani

Vânzările online ale Ahold Delhaize au suferit de pe urma vânzării jucătorului de comerț electronic din New York, FreshDirect, dar au crescut puternic la celelalte divizii ale sale, atât la Food Lion și Hannaford din SUA, cât și la Albert Heijn. Liderul de piață olandez a avut un impact negativ asupra veniturilor de 1,9 puncte procentuale din cauza încetării vânzărilor de tutun.

scroll to top