Închide

Vânzările și câștigurile Zalando scad în 2022

Avatar
Logo of clothing shop Zalando.

Fotografie de Mika Baumeister pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Platforma europeană de modă Zalando a declarat că GMV a crescut cu 3%, până la 14,8 miliarde de euro în 2022, cu venituri de 10,3 miliarde de euro, comparativ cu 10,354 miliarde de euro în anul în urmă, transmite Fashion United.

EBIT ajustat al companiei a fost de 184,6 milioane de euro față de 468,4 milioane de euro de anul trecut.

Compania a raportat o creștere a numărului de clienți activi cu 6% la peste 51 de milioane anul trecut, iar programul de loialitate al Zalando, Plus, și-a dublat numărul de membri la peste două milioane față de un an în urmă.

„Faptul că am putut să ne creștem în continuare baza de clienți în mediul economic actual arată că strategia noastră de bază funcționează”, a declarat Robert Gentz, co-CEO la Zalando, într-o declarație.

Proporția partenerilor care au contribuit la magazinul de modă GMV a fost de 36 la sută, în creștere cu șase puncte procentuale, iar soluțiile de onorare Zalando au livrat 58 la sută din articolele partenere, în creștere cu trei puncte procentuale, în trimestrul al patrulea față de același trimestru cu un an în urmă.

Pentru 2023, compania se așteaptă ca GMV să crească între 1% și 7%. În conformitate cu tranziția platformei și ponderea tot mai mare a afacerii partenere, se așteaptă ca veniturile să urmeze creșterea GMV. Se așteaptă ca veniturile să se dezvolte în intervalul negativ de 1% până la 4% față de anul trecut.

Zalando se așteaptă ca EBIT ajustat să fie între 280 de milioane de euro și 350 de milioane de euro în 2023. Compania se așteaptă să se apropie de limita superioară a obiectivului său de marjă EBIT ajustată de 3-6 procente până în 2025 și să atingă marje de două cifre pe termen lung.

„Rămânem încrezători că vom reveni la o creștere de două cifre a GMV pe termen mediu, prin executarea în continuare a viziunii și strategiei noastre și, în cele din urmă, vom servi 10% din piața europeană de modă de 450 de miliarde de euro”, a adăugat Gentz.

scroll to top