Închide

Vedete din sport și film investesc în startup-ul care promite reinventarea sălilor de sport

Avatar
Future App 1634326725

Sursa foto: Future App.

Timp de citire: 3 minute

Startup-ul american Future, companie care promite redefinirea felului în care oamenii vor face fitness în viitorul digitalizat și care îi pune în legătură pe utilizatori cu antrenorii preferați, este una dintre cele mai recente vedete ale rundelor de finanțare, strângând fonduri importante pe măsură ce industria de profil încearcă să se reașeze după cei doi ani de dificultăți cauzate de pandemie, scrie Bloomberg.

Ultima rundă de finanțare a adunat 75 de milioane de dolari, fiind condusă de fondurile de capital privat SC Holdings și Trustbridge Partners. Acestora li s-au alăturat o sumedenie de investitori celebri, printre care actrița Kate Hudson, fratele ei Oliver Hudson – și el actor, jucătorul de golf Rory McIlroy, jucătorul de fotbal american J.J. Watt, precum și compania Thirty Five Ventures, deținută de starul NBA Kevin Durant. Alte fonduri implicate au fost Endeavour Group Holdings Inc., Harris Blitzer Entertainment și Optum Ventures.

Startup-ul va folosi noul capital, care întregește o finanțare totală de peste 110 milioane de dolari, pentru activități de publicitate și marketing, dar și pentru a coopta în program mai mulți antrenori de fitness cu normă întreagă.

Șefii companiei susțin că operează una dintre cele mai mari rețele de antrenori de fitness din Statele Unite, însă au refuzat să comunice cifrele exacte.

Future caută să se extindă și pe segmente noi, precum managementul stresului și programele de nutriție.

Industria mondială a fitness-ului se află într-o schimbare majoră a modelului de business, în condițiile în care comportamentul consumatorilor s-a schimbat, la rândul său, în timpul pandemiei de Covid-19.

Pe măsură ce sălile de sport au fost nevoite să se închidă, începând din primăvara lui 2020, membrii cotizanți s-au orientat către fitness-ul din sufragerie, cu echipamente – biciclete de interior sau benzi de alergare – pe care și le-au cumpărat și pe care le folosesc de acasă. Au fost și destui alții care au preferat să facă sport în aer liber.

Acum, după redeschiderea sălilor de fitness, a venit vremea companiilor specializate în echipamente pentru acasă să aibă dificultăți.

”Ideea de a face doar un anumit tip de antrenamente sau exerciții este o eroare. Viața noastră este dinamică și sportul ar trebui să fie la fel”, a spus CEO-ul companiei, Rishi Mandal.

Compania Future a fost fondată în 2017 de Rishi Mandal și de un fost inginer la Apple, Justin Santamaria. Ideea pe care au avut cei doi este una simplă: punerea în contact a membrilor cotizanți cu antrenori de fitness, care creează regimuri personalizate de antrenament pentru clienții lor și le urmăresc antrenamentele printr-un Apple Watch. Antrenorii păstrează o relație apropiată și strânsă cu clienții lor, comunicând și adaptând antrenamentele zilnic. Serviciul costă 149 de dolari pe lună.

Fitness + vedete = clienți noi + bani

Companiile din industria de fitness au apelat la numele a numeroase celebrități din sport, film sau muzică, pentru promovarea mărcilor lor, pe o piață tot mai competitivă. Cei de la Peloton au semnat un contract multi-anual cu Beyonce, care și-a ”împrumutat” piesele pentru antrenamente tematice. La rândul lor, cei de la Echelon l-au cooptat pe Pitbull printre investitori, creându-i și un canal dedicat.

Pentru Future, Kate și Oliver Hudson nu vor fi doar investitori, ci vor produce și vor găzdui și un podcast dedicat mărcii. Potrivit lui Oliver Hudson, acestea vor fi emisiuni de o oră, în care cei doi vor discuta cu diverși invitați pe teme de sănătate, fitness și wellness.

Kate Hudson nu este la prima inițiativă de business în industria de profil. În 2013, ea a devenit co-fondatoarea brandului de îmbrăcăminte de sport Fabletics, operat acum de compania TechStyle Fashion Group. Alte produse de care și-a legat numele sunt pudrele nutritive InBloom și brandul King St. Vodka.

”Niciodată nu am fost cea mai chibzuită în deciziile mele, am preferat să mă orientez după instinct. Cu vreo 10 ani în urmă, veneau la mine mulți care mă abordau ca să le susțin tot felul de produse și de fiecare dată mă miram și mă întrebam dacă îmi vor plăti, pe bune, atât de mulți bani pentru asta. Și atunci mi-am zis, stai puțin!, ce-ar fi să construiesc chiar eu ceva și să îmi pun numele la bătaie pentru asta…?”, spunea Kate Hudson într-un interviu.

scroll to top