Închide

Versuri, cugetări despre anti-semitism și scrisori ale lui Bob Dylan, vândute la licitație

Avatar
Bob Dylan

Foto: The Guardian

Timp de citire: < 1 minut

Documente ale muzicianului Bob Dylan, inclusiv scrisori, cugetări despre anti-semitism şi versuri ale unor cântece nelansate, au fost vândute pentru 495.000 de dolari la o licitaţie din Boston, potrivit The Hollywood Reporter.

R.R. Auctions a transmis că arhiva deţinută de Tony Glover (1939 – 2019), artist blues care a fost mult timp prieten cu Dylan, a fost vândută sub formă de loturi individuale joi. Cele mai multe dintre obiecte au fost cumpărate de o persoană care a dorit să rămână anonimă.

Ea a fost adjudecată contra sumei de 495.000 de dolari.

Văduva lui Glover, Cynthia Nadler, a scos la licitaţie documentele.

Bob Dylan, în vârstă de 79 de ani, a fost apropiat al lui Glover. Amândoi şi-au început cariera pe aceeaşi scenă dintr-o cafenea din Minneapolis.

Colecţia include transcrieri ale unor interviuri luate de acesta lui Dylan în 1971 şi scrisori pe care cei doi şi le-au trimis.

În interviuri, muzicianul dezvăluie că din cauza anti-semitismului şi-a schimbat numele din Robert Zimmerman în Bob Dylan şi că a scris celebra „Lay Lady Lay” pentru Barbra Streisand.

„Mulţi oameni au impresia că evreii sunt doar cămătari şi comercianţi”, spunea el.

Între loturi s-au aflat şi versuri scrise de Dylan după ce l-a vizitat pe legendarul Woody Guthrie în mai 1962. Acestea au fost dezvăluite publicului abia luna trecută.

Bob Dylan, autor al unor piese ca „Blowin’ in the Wind”, „Like a Rolling Stone” şi „The Times They Are a-Changin”, devenite imnuri ale anilor 1960, a primit premiul Nobel pentru Literatură în 2016.

scroll to top