Vești proaste de la un gigant alimentar. Creșterea de prețuri continuă și în 2023
Nestlé va trebui să majoreze în continuare prețurile produselor sale alimentare în acest an pentru a compensa costurile de producție mai mari pe care nu le-a transferat încă în totalitate consumatorilor, a declarat directorul general Mark Schneider pentru un ziar german citat de ESM Magazine.
Creșterile nu vor fi la fel de abrupte ca în 2022, dar “trebuie să recuperăm ceva din decalaj pe parcursul întregului an”, a declarat Schneider pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un interviu publicat duminică.
În primele nouă luni ale anului 2022, cel mai mare grup alimentar din lume, care produce batoanele de ciocolată KitKat și Nescafé, a raportat o creștere organică a vânzărilor de 8,5%, din care creșterile de prețuri au reprezentat 7,5 puncte procentuale.
În multe economii dezvoltate, inflația a atins cote maxime de mai multe decenii, determinată în mare parte de creșterea prețurilor la alimente și energie.
Mutarea Nestlé Canada
Săptămâna trecută, operațiunea canadiană a Nestlé a dezvăluit planurile de închidere treptată a operațiunilor sale de mese congelate și pizza din Canada în decursul următoarei jumătăți de an. Compania a declarat că această mutare este rezultatul strategiei sale de a se concentra pe domeniile care au potențial de creștere a afacerii pe termen lung și de a-și redirecționa resursele către extinderea liniilor sale de produse.
Categoriile care vor beneficia de o atenție suplimentară sunt cofetăria, cafeaua și băuturile, înghețata, alimentele și suplimentele pentru sugari, produsele din domeniul sănătății, serviciile alimentare, apele premium și alimentele pentru animale de companie.
În altă ordine de idei, Nestlé Health Science a anunțat recent o investiție de 43 de milioane de dolari pentru a mări dimensiunea unității sale de producție din Eau Claire, Wisconsin. Compania își propune să adauge două linii de producție suplimentare pentru a-și spori producția de ready-to-drink-uri.
Probleme în Elveția
Nestlé SA trebuie să plătească 2 milioane de franci elvețieni (2,16 milioane de dolari) unei foste directoare, după ce a fost intimidată și forțată să părăsească compania, după cum AFACERI.news a anunțat AICI.
Curtea de Apel din cantonul Vaud a decis că Yasmine Motarjemi, fosta șefă a siguranței alimentare la nivel mondial în cadrul gigantului elvețian al produselor alimentare ambalate, are dreptul la 9 ani de salariu – până la vârsta de pensionare – plus daune-interese, după ce aceasta a susținut că a fost intimidată în funcția sa și forțată să solicite o pensie de invaliditate profesională.