Închide

VIDEO | Dyson dezvoltă roboți care să ajute la treburile casnice. Investește masiv în tehnologie

Avatar
Dyson

Foto: Captură Youtube Dyson

Timp de citire: < 1 minut

Dyson încearcă să îți extindă portofoliul, trecând dincolo de aspiratoare, uscătoare pentru păr și uscătoare de mâini, și va încerca să dezvolte roboți capabili să ajute la treburile casnice, transmite BBC.

Compania a anunțat planuri de a crea un centru major de robotică la locația sa de la Hullavington Airfield, în Wiltshire, care va lucra la noi tipuri de roboți domestici. Centrul va găzdui 250 de ingineri robotici.

Dyson produce deja aspiratoare robotizate.

Fondată în Marea Britanie, compania are acum sediul în Singapore.

Dyson spune că investește masiv în dezvoltarea de noi tehnologii – iar jumătate din cei 2.000 de oameni care s-au alăturat companiei în acest an sunt ingineri, oameni de știință sau programatori.

De asemenea, angajează ingineri robotici din diverse discipline, inclusiv viziunea computerizată, învățarea automată, senzori și „mecatronică”.

Compania a dezvăluit câteva dintre lucrările sale, într-un videoclip la Conferința Internațională pentru Robotică și Automatizare, din Philadelphia.

Brațele roboților sunt văzute pentru scurt timp ridicând farfurii, o sticlă de detergent și o jucărie moale – dar la ce tip de dispozitive comerciale ar putea duce această lucrare nu este dezvăluit.

Dyson a încercat să extindă gama de produse pe care le oferă.

Recent, a făcut un prim pas în tehnologia purtabilă – dar căștile sale supraear au primit recenzii mixte online, cu „aspect ciudat” și „distopic” printre termenii folosiți pentru a le descrie.

Și unele încercări de a se muta în alte zone s-au dovedit neviabile din punct de vedere comercial, mai ales în 2019, când compania a abandonat un proiect de mașini electrice.

scroll to top