Închide

TOP STORY 2021 | Wow, No Cow! Cea mai stupidă reclamă din pauza Super Bowl împarte internetul în două

Avatar
Oatly Commercial T Shirt

Foto: Oatly Instagram

Timp de citire: 3 minute

„Credem că a avea opinii diferite este ceea ce face societatea să avanseze”, afirmă compania Oatly ca răspuns la comentariile pe care le-a primit după prima sa reclama din finala Super Bowl. Evenimentul este unul celebru pentru numărul mare de privitori care urmăresc an de an finala campionatului de fotbal american din SUA, majoritatea companiilor pregătind spoturi publicitare extrem de costisitoare și intens lucrate pentru mare eveniment mediatic.

Oatly este o companie suedeză care fabrică hrană vegană pe bază de ovăz. Reclama sa pregătită pentru finala Super Bowl din acest an creează valuri după ce a fost marcată drept cea mai „stupidă” reclamă difuzată vreodată în timpul jocului de fotbal american. În mod ironic, anunțul de 30 de secunde, care a costat o „fracțiune din bugetul de catering al celorlalte clipuri video din Super Bowl”, este de fapt un anunț reciclat pe care Oatly l-a difuzat prima dată în Suedia în 2014 și a fost prompt interzis în urma unui proces din justiția suedeză intentat de producătorii de lactate.

Reclama, care a fost difuzată în timpul celebrului meci de fotbal american, îl prezintă pe CEO-ul Oatly, Toni Petersson, interpretând un jingle în timp ce cântă la sintetizator într-un câmp, cu un pahar de lapte de ovăz așezat deasupra tastaturii sale. Versurile cântecului sunt: ​​

„Este ca laptele, dar făcut pentru oameni. Uau, uau, fără vacă. Nu, Nu, Nu, Nu. Uau, uau, fără vacă. E în regulă, e ca laptele!”

CEO-ul poartă un tricou pe care scrie „Nu există răutate artificială”.

Difuzarea i-ar fi costat pe Oatly în jur de 5,5 milioane de dolari SUA pentru un loc în calupul publicitar la Super Bowl din acest an.

„Cu siguranță este atipic”

John Schoolcraft, directorul creativ al Oatly, a declarat pentru AdAge:

„Cu siguranță nu este reclama dvs. tipică din Super Bowl, cu celebrități sau superproducție mediatică. A costat o fracțiune din bugetul de catering pentru aproape orice alt loc în calup din Super Bowl. Puteți să priviți spotul și să spuneți ‘asta ar putea fi cea mai stupidă utilizare a spațiului publicitar din Super Bowl realizată vreodată’. Cea mai bună abordare este însă să puneți ceva acolo care să se simtă le fel de autentic, apoi să îi lăsați să vă judece ”.

Reacții mixte

De la bun început, imediat după meci, reclama a devenit un subiect fierbinte de dezbatere cu oameni din ambele tabere:

„Ei bine, obișnuiam să beau @oatly, dar era timpul să schimb marca”, a comentat un consumator. Cu toate acestea, alții i-au felicitat pe Oatly pentru ingeniozitatea sa. „A fost uimitor!!! Chiar am derulat pentru a o urmări din nou!!! Felicitări pentru cea mai bună reclamă vreodată. Noroc echipei!! ”, a scris un utilizator de Instagram. „Mi-a plăcut reclama !! Apreciez zgomotul scăzut, mai ales că e și la băutura mea preferată din non-lapte”, a comentat un altul.

„Succes total”

Brandul suedez se aștepta la o reacție puternică și scrie cu autoironie pe site-ul Oatly:

„Da, acesta a fost într-adevăr CEO-ul nostru cântând la Super Bowl. Aceasta a fost încercarea noastră de a promova abilitățile de interpretare ale lui Toni, dar suntem siguri că te-am determinat să vizitezi site-ul unei companii de lapte de ovăz. Succes total!”

Oatly se asigură, de asemenea, că mesajul persistă. La scurt timp după difuzarea reclamei, a lansat pe site-ul său un tricou cu mesajul „I Totally Hated That Oatly Commercial(Mega-urăsc reclama aia la Oatly). Cum era de așteptat, tricoul este în trend și face vâlvă pe internet.

Pe Instagram, producătorul suedez duce gluma mai departe și scrie:

„Hei, SUA! Tocmai urmăreai marele meci când, de nicăieri, CEO-ul nostru Toni a apărut într-un câmp de ovăz și ți-a furnizat propriile abilități muzicale despre Oatly, însoțite de un sintetizator? Dacă da, nu îți putem reda acele 30 de secunde, dar îți putem oferi acest tricou gratuit, care va informa lumea unde vă aflați în încercarea noastră de a promova abilitățile de cântat ale lui Toni către un public mai larg, tricou pe care îl puteți purta știind cu mândrie că nu ne vom simți jigniți în vreun fel. Credem că a avea opinii diferite este ceea ce face societatea să avanseze și, în plus, mersul Dvs. pe jos cu CEO-ul nostru personalizat pe piept poate provoca câteva conversații profunde despre beneficiile unei băuturi făcute direct din ovăz sau despre modul în care trecerea de la lactate la lapte de ovăz ar salva planetei o cantitate ridicolă de CO2e, așa că da, ne simțim bine.”

scroll to top