Închide

Vin dividendele de la Antibiotice Iași! Care este valoarea lor și cum puteți intra în posesie

Avatar
Antibiotice Iasi

Foto: Bursa.ro

Timp de citire: 2 minute

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 21 septembrie 2020 – 20 septembrie 2023, distribuie dividende pentru acţionarii Antibiotice SA (simbol ATB), conform unui comunicat al instituţiei citatde Agerpres. Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2019, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,029879738 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 31 august 2020. Plata dividendelor către acţionarii emitentului se efectuează începând cu data de 21 septembrie 2020.

Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari; în numerar, la ghişeele bancare ale CEC Bank S.A. din întreaga ţară.

De asemenea, Depozitarul Central va distribui, începând cu data de 21 septembrie 2020, sumele de bani aferente cuponului nr. 2 pentru obligaţiunile emise de Patria Bank. Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului nr. 2, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 16,29452055 euro.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 31 august 2020.

Obligatarii îşi pot încasa sumele de bani aferente cuponului nr. 2 în conturile de fonduri dedicate ale Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S.

Totodată, Depozitarul Central va distribui, tot începând de luni, sumele de bani aferente cuponului nr.3 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank SA. Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului nr.3, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 7219,44 lei.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 31 august 2020.

Pentru obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central, plata se va efectua în contul Participantului respectiv, deschis la banca acestuia de decontare.

Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

scroll to top