Închide

Vlad Voiculescu: Introducerea consumului de droguri pe agenda CSAT, o abordare penibilă

Avatar
2017 06 29 20170628 Sa8 2310 Rsz Crp

foto: romaniajournal.ro

Timp de citire: 2 minute

Consumul de droguri în rândul tinerilor poate fi combătut cu educație și prevenție, nu cu ordine militare, declară la RFI fostul ministru USR al Sănătății Vlad Voiculescu. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a inclus problema consumului de droguri pe agenda următoarei ședințe a CSAT. ”E un fenomen alarmant. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a spus șeful statului.

Vlad Voiculescu critică anunțul președintelui Klaus Iohannis care a inclus problema consumului de droguri pe agenda ședinței CSAT:

”Înțeleg că a făcut acest anunț chiar la o deschidere de an școlar. Mai întâi, Doamne ferește, limbajul și locul în care s-a gândit să facă această declarație de lemn, în fața unor copii, e ceva ce mă depășește. Apoi, ideea asta, domnule, dăm la armată, mergem la CSAT, discutăm în CSAT. Am fost și eu în CSAT. Cineva vine cu un raport, se plimbă o bucată de hârtie de la unul la altul, în marea majoritate a întâlnirilor nu se ia nici o decizie, este un stunt de comunicare, adică domnul Iohannis vine și spune vom discuta în CSAT, după care discută în CSAT și vom fi anunțați probabil că a fost discutat în CSAT și că, nu știu, armata română, să vină armata română în școli sau ce să facem? Am mai văzut tipul ăsta de atitudine. Problema fundamentală a statului român este că instituțiile sunt extraordinar de slabe și din ce în ce mai slabe. Poliția Română este pe butuci, vedem asta dacă ne uităm la ce s-a întâmplat pe litoral cu acel tânăr care a fost oprit, un agent tânăr a încercat să sune la dispecerat, să ceară ajutor, pentru ca respectivul tânăr drogat să poată fi oprit. Poliția Română a eșuat îngrozitor și asta după patru ani de ministru PNL”.

Psihologul Mihai Copăceanu la RFI: Testarea antidrog a elevilor nu ar avea nici o eficiență

În opinia fostului ministru USR al Sănătății, consumul de droguri poate fi combătut cu educație și prevenție, nu cu ordine militare:

”Asta se face pentru consumul de droguri în rândul tinerilor, educație și prevenție, sunt probleme mult mai complexe decât ceea ce poate rezolva domnul Iohannis într-un CSAT, cu un ordin militar. Inadecvat este puțin spus, e de-a dreptul penibilă abordarea”.

scroll to top