Închide

Vodafone România a ieșit la cumpărături și a pus ochii pe un concurent redutabil

Avatar
Vodafone

Foto: vodafone.ro

Timp de citire: < 1 minut

Vodafone România, al treilea jucător local de telecomunicaţii după nivelul afacerilor, a lansat un audit tehnic la Telekom Mobile, companie ofertată la vânzare de către grupul elen OTE, conform news.ro.

În acest moment, conform surselor Profit.ro, nu ar exista în România o notificare pe subiectul tranzacţiei VDF-TKM, însă, cel mai probabil, în cazul tranzacţiei, notificarea va fi efectuată direct la Bruxelles, la Comisia Europeană.

Consiliul Concurenţei precizează totodată că, procedural, o tranzacţie este analizată de către Comisia Europeană, din punct de vedere al regulilor de concurenţă, dacă cifra de afaceri totală realizată la nivel mondial de toate companiile implicate depăşeşte 5 miliarde euro şi cifra de afaceri totală realizată în Uniunea Europeană de către fiecare companie implicată depăşeşte 250 de milioane euro (cu excepţia cazurilor în care fiecare dintre firmele implicate realizează mai mult de două treimi din cifra sa totală de afaceri la nivel comunitar într-unul şi acelaşi stat membru).

“Până la momentul actual nu a fost depusă la Consiliul Concurenţei o notificare privind o operaţiune de concentrare economică prin care Vodafone România (Vodafone) să preia controlul asupra Telekom Romania Mobile (TKM)”,

a transmis Consiliul Concurenţei.

O eventuală tranzacţie prin care Vodafone ar prelua controlul asupra TKM poate fi analizată fie de Comisia Europeană, fie de către Consiliul Concurenţei.

”Nu este însă posibil ca operaţiunea să fie analizată în acelaşi timp şi de către Comisia Europeană, şi de către Consiliul Concurenţei, însă, în oricare dintre cele două situaţii, cele două autorităţi vor colabora”, a transmis Consiliul.

Dacă achiziţia va fi avizată, din piaţa locală de telecomunicaţii va dispărea un operator, nişa urmând să rămână o afacere în 3 – Orange, Vodafone şi RCS&RDS.

scroll to top