Închide

Vodafone și Bosch, proiect comun de dezvoltarea a tehnologiei 5G. Doar că… din nou în vecini!

Avatar
Vodafone Bosch

Foto: vg.hu

Timp de citire: < 1 minut

Companiile din Ungaria ale Vodafone şi Bosch au înfiinţat o echipă comună de proiect pentru testări bazate pe 5G în industria auto, la Budapesta, a transmis Vodafone către agenţia ungară de presă MTI.

Proiectul va demara în octombrie şi va analiza reţeaua 5G furnizată de Vodafone către Bosch, în domeniile sistemelor de asistenţă a conducerii şi a dezvoltării de autovehicule. Experimentul din centrul de inovare al companiei va dura 8 luni şi va analiza posibilităţile pe mai multe suprafeţe de drum şi mai multe situaţii, a mai precizat Vodafone.

Potrivit comunicatului, cea mai avansată reţea de telecomunicaţii actuală, 5G, poate deschide noi orizonturi în industria auto, fiind potrivită pentru schimbul rapid de informaţii dintre autovehicule şi pentru sprijinirea conducerii autonome. În Ungaria, Vodafone a fost primul care a introdus-o ca reţea comercială, aceasta fiind folosită deja în numeroase proiecte de testări din industria auto. Vodafone Ungaria este încrezătoare în faptul că rezultatele cooperării începute cu participarea Bosch Ungaria pot reforma testările de validare din industria auto, scrie în comunicat.

Centrul de dezvoltare în tehnologii auto a Bosch a fost inaugurat în urmă cu un an, după lucrări de construcţii care au durat aproape patru ani. Investiţia de 70 de miliarde de forinţi (182,5 milioane de euro) a companiei germane consolidează rolul Ungariei în cooperările internaţionale din domeniile inovării şi industriei, precum şi în dezvoltarea industriei auto globale. Facilitatea de la Budapesta, care are 90 000 de metri pătraţi şi este de clasă mondială, joacă un rol decisiv în dezvoltarea soluţiilor Bosch pentru electromobilitate şi conducere automatizată, a anunţat compania, conform MTI.

scroll to top