Închide

Volkswagen: Din cauza crizei prețurilor energiei, fabricile de baterii din UE ar putea fi neviabile

Avatar
electric mobility, electric car, charging station

Fotografie de distelAPPArath pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Investițiile europene în mari proiecte industriale, cum ar fi fabricile de baterii, vor fi imposibil de adus la stadiul de investiții fezabile, în cazul în care factorii de decizie politică din Europa nu vor reuși să controleze creșterea prețurilor la energie, pe termen lung, a spus, într-un articol publicat pe platforma LinkedIn, directorul executiv al mărcii Volkswagen din cadrul grupului omonim, Thomas Schaefer, citat de Bloomberg.

”Dacă nu reușim să reducem rapid și fiabil prețurile energiei în Germania și în Europa, investițiile în industriile prelucrătoare mari consumatoare de energie sau în noi fabrici de celule de baterii în Germania și în UE vor fi practic neviabile. Iar atunci, crearea de valoare în acest domeniu se va petrece în altă parte a lumii”, a scris Schaefer.

El a mai evidențiat faptul că schița de acord de cooperare în materie de politică industrială, elaborată de miniștrii economiei din Franța și Germania, săptămâna trecută, ”nu cuprinde domeniile cruciale și nu abordează prioritățile pe care susține că le are în vedere”.

Criza energetică a Europei crește presiunea asupra europenilor în ceea ce privește modul în care trebuie răspuns la măsurile rapide de domolire a inflației și a creșterii costurilor cu energia pe care le iau decidenții în alte părți ale lumii. În această categorie se încadrează așa-numita Lege de reducere a inflației din SUA (Inflation Reduction Act), legislația climatice și fiscală promovată de președintele Joe Biden, prin care urmărește să stimuleze producția internă de mașini electrice și să reducă dependența de China pentru componentele și materialele bateriilor.

Pe această temă, oficialii Uniunii Europene au declarat că programul de subvenții a SUA încalcă regulile Organizației Mondiale a Comerțului și discriminează companiile din afara SUA pe piața globală de profil.

Pe de altă parte, Schaefer spune că programele de măsuri ale Uniunii Europene nu se concentrează suficient pe ”intensificarea, extinderea și industrializarea pe termen scurt a producției”, criticând ceea ce el numește ”regulile învechite și birocratice privind ajutorul de stat”.

Grupul Volkswagen intenționează să opereze șase fabrici de baterii în toată Europa până în 2030, prin compania sa dedicată acestei industrii emergent – PowerCo – care a inaugurat prima sa uzină din această serie, în Germania, în luna iulie. PowerCo a semnat și un joint venture de 3 miliarde de euro cu compania minieră și metalurgică Umicore, în septembrie, pentru extinderea producției de materiale utilizate la fabricarea catozilor utilizați în baterii.

scroll to top