Închide

Volkswagen suplimentează investițiile pentru vehiculele electrice şi autonome

Avatar
vw, volkswagen, auto

Fotografie de renehesse pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Volkwagen şi-a suplimentat investiţiile bugetate pentru vehiculele electrice şi autonome cu 13 miliarde de euro, la 73 de miliarde de euro, în următorii cinci ani, pentru a-şi păstra poziţia de cel mai mare producător auto din lume în era vehiculelor economice, scrie Reuters.

Potrivit unui plan prezentat vineri, Volkswagen va aloca aproape jumătate din bugetul de investiţii în valoare de 150 de miliarde de dolari mobilităţii electrice, automobilelor hibride, unui sistem de operare a vehiculelor bazat pe software şi tehnologiilor de conducere autonomă.

În planul anterior, producătorul german de automobile şi camioane, care deţine branduri precum VW, Audi, Porsche, Seat şi Skoda, alocase 60 de miliarde de euro pentru vehicule electrice şi autonome, din bugetul de 150 de miliarde de euro.

Potrivit VW, ţintele mai stricte în domeniul emisiilor stabilite de Uniunea Europeană vor obliga grupul să crească ponderea vehiculelor hibride şi electrice în vânzările europene la 60%, până în 2030, de la ţinta iniţială de 40%.

scroll to top