Închide

Am pierdut și Volvo… Geely construiește o fabrică în Slovacia, unde va produce în exclusivitate vehicule electrice

Avatar
volvo, steering wheel, car

Fotografie de Jabra pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Constructorul auto suedez Volvo Car Group a anunţat vineri că va investi 1,2 miliarde de euro pentru a construi o nouă uzină de asamblare în Slovacia, transmite agenția Reuters.

Noua uzină din Slovacia, cea de-a treia facilitate de producţie a Volvo din Europa, va produce în exclusivitate vehicule electrice, în conformitate cu planurile constructorului suedez de a produce numai vehicule electrice de la finele acestui deceniu.

Volvo Cars este controlat de grupul chinez Geely care a preluat producătorul suedez de autoturisme de la Ford Motor în anul 2010 pentru 1,8 miliarde de dolari.

Volvo Cars are în prezent două uzine în Europa, una în Suedia şi alta în Belgia, şi până la mijlocul deceniului vrea să construiască a treia fabrică din Europa, pentru a-şi îndeplini ţinta de producţie de 1,2 milioane de vehicule pe an.

Mai mulţi producători auto, precum Volkswagen, Kia, Peugeot şi Jaguar Land Rover, au uzine de asamblare în Slovacia, ţară unde anual sunt produse mai mult de trei milioane de vehicule, majoritatea destinate exportului.

scroll to top