Închide

Apel dur la investiții de la fondatorul “Împreună pentru A8”, după accidentul din județul Iaşi

Avatar
Si Eu Mandachi Moldova

Foto: #șîeu

Timp de citire: 2 minute
Fondatorul asociaţiei “Împreună pentru A8”, Ionel Apostol, susţine, după accidentul din judeţul Iaşi soldat cu şapte morţi, că, dacă mai exista cineva care avea dubii asupra necesităţii construcţiei de autostrăzi în Moldova, atunci a primit azi răspunsul.

Ionel Apostol scrie, marţi, pe Facebook, că nu arată pe nimeni cu degetul, dar îi roagă pe politicieni să-şi treacă în agendă cuvintele “autostrăzi pentru Moldova”.

“Dacă mai exista cineva care îşi mai punea problema necesităţii unei autostrăzi de la Iaşi spre vest, astăzi a primit răspunsul! Accidentul înfiorător, care s-a produs dimineaţă la ora 6.40 între localităţile Bălţaţi şi Războieni din judeţul Iaşi, unde şi-au pierdut viaţa şapte oameni, ne arată clar punctul în care s-a ajuns. La ora 10.00, fiind în drum spre Paşcani, am trecut pe la locul accidentului. Ce am văzut este greu de descris! Încă erau oameni decedaţi în saci de plastic întinşi pe arătură. În aceste momente tragice nu doresc să mai arat pe nimeni cu degetul. Vreau doar să îi rog pe toţi politicienii din Moldova să-şi treacă cu litere mari în agenda personală şi de partid cuvintele AUTOSTRĂZI PENTRU MOLDOVA!“, a scris Ionel Apostol, fondatorul asociaţiei “Împreună pentru A8”, citat de news.ro.

Totodată, Apostol le cere locuitorilor din Moldova să conştientizeze necesitatea construirii autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş şi anunţă că asociaţiile civice ieşene vor apela la toate formele de presiune publică pentru demararea acestui proiect.

Un camion a intrat pe contrasens marţi dimineaţă şi a lovit o ambulanţă în care se afla o tânără însărcinată, apoi s-a ciocnit violent cu o autoutilitară. Accidentul s-a petrecut pe drumul european în zona localităţii ieşene Bălţaţi. Şase muncitori în construcţii aflaţi în autoutilitară, dar şi şoferul camionului, au murit în accident.

scroll to top