Închide

Wizz Air a suspendat planurile de a relua zborurile din Moscova către Abu Dhabi

Avatar
wizz, wizzair, the plane

Fotografie de skyradar pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Compania europeană de transport Wizz Air a suspendat planurile de a relua zborurile din Moscova către Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, pe fondul criticilor tot mai mari asupra deciziei de relansare din această lună, potrivit Reuters.

În declarația de vineri, prin care amâna zborurile până la noi ordine, Wizz Air nu a menționat reacțiile de pe rețelele sociale, reacții care au inclus unele apeluri de boicotare a companiei aeriene, ci s-a referit doar la

„limitările lanțului de aprovizionare din industrie”.

Pe Twitter, compania aeriană a răspuns criticilor spunând că zborul ar urma să fie efectuat de compania sa din Abu Dhabi, care este un transportator înregistrat în Emiratele Arabe Unite și care operează în conformitate cu reglementările statului din Golf.

Alți transportatori din Emiratele Arabe Unite operau curse în Rusia, a adăugat compania.

Wizz Air, listată la Londra, deține un pachet de 49% din acțiunile Wizz Air Abu Dhabi ale cărei aeronave poartă numele și brandul companiei aeriene europene. Fondul suveran Abu Dhabi ADQ deține 51%.

Luna aceasta, Wizz Air a declarat că zborurile între Abu Dhabi și Moscova vor fi reluate din octombrie. Pe 27 februarie, a suspendat toate zborurile din și către Rusia după invadarea Ucrainei.

Wizz Air deține, de asemenea, certificate de operare a companiilor aeriene (AOC) în Marea Britanie și Ungaria.

Transportatorii europeni au încetat operațiunile cu Rusia, în timp ce companiilor aeriene rusești li se interzice accesul în spațiul aerian al Uniunii Europene ca parte a sancțiunilor occidentale impuse în urma invaziei în Ucraina, pe care Moscova o numește „operație militară specială”.

Emiratele Arabe Unite nu au impus sancțiuni Rusiei și, în schimb, au spus că au încercat să mențină o poziție neutră.

scroll to top