Închide

Sancțiunile occidentale nu au avut efectul scontat asupra economiei rusești (Financial Times)

Avatar
rubles, money, ruble

Fotografie de difotolife pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Publicația britanică a atras atenția asupra acțiunilor Băncii Centrale a Federației Ruse, care „a introdus măsuri de control a mișcării capitalului și a majorat brusc dobânda cheie” după demararea invaziei Federației Ruse în Ucraina, pentru a stabiliza rubla, informează Adevărul.

Economia Rusiei, în fața unei presiuni externe fără precedent, s-a dovedit a fi mai stabilă decât au prezis analiștii occidentali. Această opinie a fost exprimată vineri de ziarul britanic Financial Times (FT).

Publicația a atras atenția asupra acțiunilor Băncii Centrale a Federației Ruse, care

„a introdus măsuri de control al mișcării capitalului și a majorat brusc rata cheie”

după începerea invaziei Federației Ruse în Ucraina, pentru a stabiliza rubla. În plus, creșterea prețurilor la resursele energetice și creșterea aprovizionării cu acest combustibil către China, India și Turcia au contracarat eforturile statelor europene de a abandona gazele și petrolul din Rusia.

FT a mai adăugat că o serie de companii occidentale continuă să opereze în Federația Rusă, iar cele care au decis să părăsească piața rusă și-au vândut activele unor oameni de afaceri locali, astfel încât întreprinderile în sine mai funcționează.

În același timp, Financial Times a sugerat că, pe termen lung, economia rusă se poate confrunta cu dificultăți serioase din cauza lipsei de acces la tehnologiile occidentale pe care China sau alți parteneri ai Moscovei nu le pot oferi. În același timp, ziarul a sugerat că restricțiile din Occident au contribuit la

„reducerea probabilității unei campanii militare ruse pe termen lung”

în Ucraina sau a începerii unei alte operațiuni similare în viitor.

scroll to top