Închide

Wizz Air, investigată în Ungaria pentru posibilă încălcare a legislaţiei privind protecţia consumatorului

Avatar
Wizzair departure from Lviv. Awesome bird in the epic sky.

Fotografie de Artur Voznenko pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Operatorul aerian low-cost Wizz Air Holdings PLC este investigat de Guvernul Ungariei pentru posibila încălcare a legislaţiei privind protecţia consumatorilor, informează Știrile TVR, care citează site-ul lse.co.uk.

Ministerul Justiţiei din Ungaria susţine că a primit multe plângeri la adresa Wizz Air deoarece operatorul aerian cu sediul în Budapesta nu ar fi oferit informaţii şi asistenţă clienţilor ale căror zboruri au fost întârziate sau anulate, conform agenţiei de presă ungare MTI.

De asemenea, Wizz Air este acuzată că nu a acordat cazare şi o nouă rezervare pentru pasagerii afectaţi, nu a răspuns plângerilor consumatorilor în termen de 30 de zile şi operează o linie telefonică de asistenţă pentru clienţi cu suprataxă, ceea ce contravine legislaţiei şi drepturilor consumatorilor din Ungaria, a precizat Ministerul Justiţiei.

În iunie, un set de taxe suplimentare pe bănci, companii aeriene şi de asigurări a fost introdus în Ungaria, în încercarea de a strânge 815 miliarde de forinţi şi a reduce un deficit bugetar în creştere.

Luna aceasta, autorităţile de la Budapesta au acuzat operatorul aerian low-cost Ryanair Holdings PLC de încălcarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor. Compania irlandeză a fost amendată cu 750.000 de euro după ce a majorat preţul biletelor pentru a face faţă noii taxe, pe care şeful Ryanair, Michael O’Leary, a numit-o “jaf la drumul mare” şi “prostească”.

Oficialii Wizz Air nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

scroll to top