Închide

Wizz Air suspendă toate zborurile spre și dinspre Chișinău, invocând motive de securitate

Avatar
Photo taken seconds before landing. Wizz Air Airbus A320 HA-LWK arriving to Alicante-Altet airport (Spain)

Fotografie de Álvaro Ibáñez pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Compania aeriană low-cost Wizz Air va suspenda toate zborurile către şi dinspre Chişinău, începând din data de 14 martie, ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, a anunţat operatorul aerian printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.

“Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, se arată într-un comunicatul citat.

Maghiarii suplimentează zborurile din Iași

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iaşi, pentru a sprijini pasagerii din Chişinău.

Acest lucru presupune o nouă rută de la Iaşi către Berlin, precum şi creşterea frecvenţei zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton şi Treviso din Iaşi, care este cea mai apropiată destinaţie din reţeaua Wizz Air.

Totodată, rutele de la Chişinău către Budapesta şi Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască.

Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinaţia Chişinău va fi relocată către alte destinaţii din reţeaua Wizz Air.

“Clienţii afectaţi, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificaţi prin e-mail şi pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din preţul biletului”, susţin reprezentanţii operatorului aerian low-cost.

Compania va continua să evalueze constant situaţia, pentru a relua operaţiunile şi pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranţă, mai anunță Wizz Air.

În urmă cu câteva luni, compania low-cost a renunțat să mai opereze anumite rute cu avioane alocate bazei operaționale din capitala Republicii Moldova. De asemenea, după izbucnirea războiului din Ucraina, în anul 2022 Wizz Air a avut luni bune suspendate rutele sale spre și dinspre aeroportul din Chișinău.

Până acum, nici o altă companie aeriană care operează zboruri în Republica Moldova nu a anunțat suspendarea zborurilor spre și dinspre Chișinău, notează publicația de specialitate Boarding Pass.

Wizz Air operează o flotă de 177 de aeronave Airbus A320 şi A321. Compania este listată la London Stock Exchange.

scroll to top