Închide

Xiaomi vrea să extindă funcția de recunoaștere a amprentei la întreaga suprafață a ecranului

Avatar
Xiaomi Develops All Screen Fingerprint Reader Ktagwbva 1641787106662 16417871071421092786219

Sursă foto: itzone.com.vn

Timp de citire: 2 minute

Xiaomi vrea să extindă senzorul de amprentă pentru a acoperi întreaga suprafață a ecranului, eliminând nevoia de poziționare precisă a degetelor, informează Go4it.

Deși în prezent este considerat o soluție cu tehnologie inferioară, potrivit pentru telefoane încadrate la gama inferioară de prețuri, senzorul de amprentă integrat cu tasta Power are avantajul de a fi mult mai ușor de localizat decât cel ascuns sub ecran. Totodată, în majoritatea situațiilor senzorul de amprentă poziționat pe rama laterală a telefonului este mai rapid și comod de folosit.

În schimb, chiar și pe telefoane din gama flagship, viteza și rata de succes a scanării amprentei poate varia foarte mult în funcție de aspecte precum dimensiunea fizică a senzorului și tehnologia folosită (scanare optică, sau cu ultrasunete).

Deși nu oferă prea multe detalii, un nou brevet înregistrat de Xiaomi sugerează că producătorul chinez încearcă să extindă funcția de recunoaștere a amprentei la întreaga suprafață a ecranului. Astfel, viitoarele telefoane Xiaomi vor putea scana una sau chiar mai multe amprente simultan, spre exemplu, în timp ce scoți telefonul din buzunar sau îl iei de pe masă. În mod ideal, până ce ajungi să privești efectiv telefonul, ecranul va fi deja pornit și trecut de meniul Lock, fără timp pierdut cu poziționarea amprentei sau încercări succesive de autentificare.

Tehnologia brevetată de Xiaomi ar urma să folosească o rețea de LED-uri cu infraroșu, dispuse pe întreaga suprafață a ecranului pentru a ilumina în mod invizibil amprentele degetelor. Pentru eficiență, poziția exactă a degetelor este mai întâi determinată cu ajutorul interfeței touch, iluminând doar zonele unde se află amprente de scanat. Cât despre modul în care efectiv se face scanarea amprentei, brevetul descrie folosirea unei rețele de senzori cu tehnologie optică, integrați cu modulele LED și repartizați astfel încât să poată acoperi întreaga suprafață a ecranului.

Interesant este că și rivalul Huawei a venit cu o idee similară pe care a descris-o într-un brevet. Însă deocamdată niciuna dintre companii nu a venit și cu un produs funcțional care să-i demonstreze utilitatea.

scroll to top