Închide

Zalando vizează o cotă mai mare a pieței de comerț electronic de modă cu un nou „ecosistem”

Avatar
white concrete building near body of water

Fotografie de Claudio Schwarz pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Compania germană Zalando caută să-și crească cota pe piața de comerț electronic de modă și stil de viață cu un nou „ecosistem” pan-european evoluat, menit să-și stimuleze atât business-to-business (B2B) cât și business-to-consumer (B2C) pentru a „aprofunda” în continuare relațiile cu clienții și partenerii, potrivit Fashion United.

Zalando a declarat că strategia de „ecosistem” evoluată actualizată va ajuta afacerea de comerț electronic să stimuleze creșterea până în 2028, după ce volumul său brut de mărfuri a scăzut cu 1,1%, până la 14,6 miliarde de euro în 2023.

Își va stimula afacerea B2B prin „deschiderea infrastructurii logistice, a software-ului și a capabilităților de servicii pentru a fi un factor cheie pentru tranzacțiile de comerț electronic ale mărcilor și comercianților cu amănuntul”, indiferent dacă acestea au loc pe sau în afara platformei Zalando.

Zalando observă că, pe termen mediu, vectorul de creștere B2B se dezvoltă într-o afacere de mai multe miliarde de euro. Pentru activitățile sale adresate consumatorilor, retailerul european de comerț electronic a declarat că se va diferenția „prin calitate pentru a oferi cea mai bună experiență de cumpărături posibilă în modă și stil de viață”.

David Schneider, co-șef executiv al Zalando, a declarat: „Strategia noastră B2C în jurul calității, stilului de viață și inspirației ne diferențiază în mod clar de concurență și va continua să ne câștige cotă de piață.”

„Clienții noștri doresc o utilizare, confort și experiență digitală și mai bune. Dar, dincolo de asta, noile generații de clienți digitali își doresc inspirație și divertisment în timp ce cumpără online. Folosind datele și tehnologia noastră, putem integra conținut atractiv în comerțul electronic și putem permite conversații personalizate cu clienții noștri. Există o oportunitate imensă de a interacționa cu clienții la un nivel cu totul nou.”

Zalando caută să dezvolte atât B2C, cât și B2B pentru a stimula creșterea

Zalando afirmă că acest nou model de „ecosistem” l-ar pune pe calea creșterii pe termen mediu și i-ar susține noile ținte financiare până în 2028. Zalando vizează o rată de creștere anuală compusă de 5-10% atât pentru volumul brut de mărfuri și veniturile în următorii cinci ani. Perspectiva pentru câștigul ajustat înainte de dobândă și impozit (EBIT ajustat) ca procent din venituri este de 6-8% în 2028.

Atât cu B2C, cât și B2B, Zalando urmărește să acopere pe termen lung echivalentul a 15% din piața europeană de modă, care valorează 450 de miliarde de euro.

Robert Gentz, co-șef executiv al Zalando, a adăugat: „Ambiția noastră este să revenim la o creștere puternică și să ne continuăm extinderea marjei, așa cum se reflectă în noul nostru ghid pe termen mediu.”

„În B2C vom trece dincolo de tranzacții, oferind celor 50 de milioane de clienți din Europa experiențe și produse de calitate și mai bună, care se potrivesc stilului lor de viață și conținut personalizat, inspirație și divertisment. În B2B, vom alimenta afacerile partenerilor și comercianților din Zalando și din afara acesteia, valorificând infrastructura, software-ul și serviciile noastre unice de logistică.”

scroll to top