Închide

Zeci de magazine Lidl, închise din cauza unei greve. Unde se întâmplă și ce cer angajații?

Avatar
Lidl Jobs

Foto: lidl.jobs/Belgium

Timp de citire: 2 minute

Peste o sută de magazine belgiene Lidl au fost închise astăzi din cauza unei greve. Odată cu greva, sindicatele protestează împotriva volumului mare de muncă și a finalizării planificate a unui plan de consolidare.

Reconcilierea cu sindicatele pare că a eșuat. Iar oamenii nu au mai stat pe gânduri și au declanșat conflictul de muncă. Motivul imediat al grevei a fost o încercare eșuată de reconciliere la începutul acestei săptămâni, relatează ziarul local Gazet van Antwerpen.

Sindicatul socialist BBTK este furios că conducerea vrea să pună capăt unei scheme care permitea întăriri. Nu este încă clar câte magazine sunt închise exact, deoarece mai multe cursuri au venit cu un număr diferit. Cu toate acestea, acum pare să fie clar că numărul este peste o sută, răspândit în toată țara.

Tulburările sociale de la Lidl nu sunt noi. În luna mai au avut loc acțiuni sindicale la unele centre de distribuție, tot din cauza volumului mare de muncă, iar anul trecut au avut loc mai multe acțiuni de grevă în magazinele Lidl. 

„Ne dăm seama că situația actuală a COVID-19 cântărește asupra tuturor și suntem conștienți, de asemenea, că munca angajaților noștri este în orice caz în afara de sine stătătoare în acest moment. În plus față de măsurile suplimentare referitoare la siguranță și bunăstare, luăm măsuri suplimentare pentru a oferi angajaților noștri oxigen suplimentar, cum ar fi anumite sarcini pe care le oprim temporar sau le externalizăm unor părți externe”, a declarat în luna mai purtătorul de cuvânt al Lidl, Isabelle Colbrandt, pentru Retail Detail.

Potrivit BBTK, sindicatul socialist, volumul de muncă este insuportabil, dar conducerea rămâne „surdă față de starea de rău a angajaților din magazine”. Organizația angajaților blamează conducerea pentru indiferență și chiar dispreț pentru condițiile de muncă ale angajaților.

scroll to top