Închide

Lidl, în vizorul sindicatelor. “Dacă până în 5 mai nu vin cu o soluție, închidem magazinele!”

Avatar
Lidl Jobs

Foto: lidl.jobs/Belgium

Timp de citire: 2 minute

Unele centre de distribuție Lidl au fost blocate la sfârșit de săptămână din cauza unei acțiuni sindicale a ACV Puls, sindicatul lucrătorilor belgieni. Angajații se plâng de sarcinile de lucru istovitoare din cadrul discounter-ului.

Deși centrele de distribuție belgiene sunt închise, potrivit purtătorului de cuvânt al Lidl, Isabelle Colbrandt, impactul asupra magazinelor pare să fie limitat deocamdată.

„Acțiunea se limitează la blocarea unui număr de centre de distribuție, iar magazinele se pot deschide normal”, declară aceasta pentru Het Nieuwsblad.

Cu toate acestea, ea nu exclude complet apariția problemelor sindicale și la magazine.

Lidl are cinci centre de distribuție în Belgia. Patru dintre ele (Sint-Niklaas, Genk, Courcelles și Marche-en-Famenne) au fost blocate. Prin această acțiune, ACV Puls dorește să crească presiunea pe retailer.

 „Transportul de mărfuri către magazine este oprit deocamdată pentru a ameliora volumul de muncă din magazine”, spune secretarul sindicatului Wouter Parmentier.

Surse din sindicat au declarat pentru presa belgiană că nu este sigur cât timp va continua blocada.

La un pas de grevă în magazine

Lanțul de supermarketuri speră în special că acțiunile sindicale nu vor avea urmări. Lidl regretă, de asemenea, că acțiunile protestatare au loc într-un moment în care negocierile sunt încă în curs. La urma urmei, noi consultări sociale sunt programate la nivel național miercuri, 5 mai.

Sindicatul BBTK din Genk amenință cu greva în toate magazinele Lidl dacă nu se ajunge la un acord până miercuri, 5 mai, deoarece volumul de muncă ar fi nesustenabil pentru angajați.

Sindicatele reamintesc posibilitatea de a se ajunge la o mișcare de protest mult mai puternică, precum în urmă cu 3 ani, când s-a înregistrat o grevă de durată la lanțul de comerț cu amănuntul, tot din cauza volumului de muncă excesiv.

scroll to top