Închide

Zoom pe bani: vrei securitate, plătești!

Avatar
Timp de citire: < 1 minut

Furnizorul de conferințe video Zoom intenționează să consolideze criptarea apelurilor video găzduite contra cost de clienți și instituții, dar nu și pentru utilizatorii conturilor sale gratuite, a declarat un oficial al companiei, citat de Reuters.

Compania, a cărei activitate s-a dezvoltat cu odată cu pandemia, a discutat despre inițiativă într-o întâlnire cu grupuri ce luptă pentru libertăți civile și împotriva abuzurilor sexuale asupra copiilor, după cum a declarat consultantul de securitate Zoom, Alex Stamos.

Într-un interviu, Stamos a spus că planul poate fi modificat și că nu este încă evident care, dacă există, ONG-uri sau alți utilizatori, cum ar fi disidenții politici, s-ar putea califica pentru conturi care să permită întâlniri video mai sigure. El a adăugat că o combinație de factori tehnologici, de siguranță și de afaceri a intrat în plan, plan ce a atras reacții mixte din partea celor îngrijorați de politicile de confidențialitate.

Zoom a atras milioane de clienți, cu conturi gratuite sau plătite, în contextul pandemiei, în parte, deoarece utilizatorii pot participa la o întâlnire fără să se înregistreze.

 

scroll to top