Închide

2 europeni din 3 folosesc streaming TV sau video online. Românii, pe ultimul loc, la jumătate din media UE

Avatar
video streaming, laptop, pair

Fotografie de FrankundFrei pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

65% din locuitorii Uniunii Europene au folosit servicii de streaming TV sau vizionare de videoclipuri online, potrivit datelor publicate de Biroul European de Statistică – Eurostat. Datele sunt aferente anului 2022. Pe ultimul loc în clasamentul statelor membre se află România, cu doar 34%.

În 24 din 27 de țări UE, mai mult de jumătate din populația cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au folosit internetul pentru a viziona în streaming TV sau videoclipuri online. Finlanda se poate lăuda cu cea mai mare pondere – 93%, urmată de Olanda (90%) și Danemarca (89%).

La polul opus, doar 34% dintre locuitorii din România, 40% din bulgari și aproape jumătate din cetățenii din Slovacia au folosit aceste servicii, cele trei fiind singurele țări cu procentaj sub 50%.

Onlinetvstreaming Video Online 2022
Streaming online pentru vizionarea TV sau videoclipuri în 2022
(% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16-74). Sursa: Eurostat.

Streaming-ul este mai popular în rândul tinerilor

În 2022, obiceiurile de streaming pe internet au dezvăluit diferențe între generații, în cadrul UE.

Astfel, streaming-ul online a fost foarte popular în rândul tinerilor, 86% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani și 81% dintre cele cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani folosind internetul pentru retransmisie TV sau vizionarea de videoclipuri.

Pe măsură ce vârsta crește, se înregistrează o scădere a numărului de persoane care folosesc aceste servicii. Dintre persoanele cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani, 52% au folosit internetul pentru streaming, în timp ce doar 33% dintre cei cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani au făcut același lucru.

Online Streaming Tv Videos 2022
Streaming online pentru vizionarea de programe TV sau video în UE (% de persoane pe grupe de vârstă). Sursa: Eurostat.
scroll to top