Închide

42.624 de Pomi de Crăciun scoși la vânzare de Romsilva în acest an. Care e prețul de pornire?

Avatar
kitten, new year's eve, fir-tree branches

Fotografie de Bairyna pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a scos la vânzare pentru sărbătorile de iarnă din acest an 42.624 de Pomi de Crăciun, majoritatea recoltaţi din culturi specializate în pepinierele silvice.

Potrivit Adevărul, dintre aceştia, 28.799 sunt din specia brad şi 13.825 sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

În acest an, cei mai mulţi Pomi de Crăciun provin din culturile specializate din pepinierele silvice proprii, 32.850 de bucăţi, în timp ce doar aproape 20%, adică 9.774 de bucăţi, provin din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, prin care se extrag arborii tineri din regenerarile naturale cu o densitate excesivă.

Preţurile de vânzare pornesc de la 15 lei pentru Pomii de Crăciun cu o înălţime de până în 1,3 metri şi ajung la 35 lei, cu TVA inclus, pentru exemplarele cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălţime sunt considerate comenzi speciale.

Pomii de Crăciun sunt vânduţi la sediile ocoalelor silvice, iar persoanele fizice au prioritate la achiziţionarea acestora. În cazul în care unităţile din subordinea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva vând Pomii de Crăciun în pieţe sau alte locuri amenajate, costurile de transport, manipulare şi depozitare vor fi incluse, suplimentar, în preţul final de vânzare.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva susţine şi promovează achiziţionarea Pomilor de Crăciun autohtoni şi încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcina protejată sau plantaţi în ghivece, care vor putea fi replantaţi după sărbătorile de iarnă.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional.

scroll to top