Închide

5 PSD-iști și 1 liberal NU au votat rezoluția din P.E. împotriva Austriei! Ei sunt: Avram, Motreanu, Tudose, Manda, Ciuhodaru și Benea

Avatar
Parlamentul European

Foto: Parlamentul European

Timp de citire: 2 minute

Deşi rezoluţia pe Schengen, bazată pe petiţia depusă de  societatea civilă din România a fost votată masiv de Parlamentul European (peste 80%), se pare că şase europarlamentari români nu au votat-o, potrivit surselor Financial Intelligence.

Surse de la Bruxelles spun că au absentat 4 europarlamentari PSD – Mihai Tudose, Claudiu Manda, Tudor Ciuhodaru şi Dragoş Benea  (S&D, România), iar doi nu au votat – este vorba de Carmen Avram (S&D, România) şi Dan Motreanu (EPP, România).

“Votul a fost foarte important pentru România. Peste 80% din europarlamentarii din întreaga Europă au votat rezoluţia, inclusiv parlamentari austrieci. Voturi negative au venit de la olandezi şi austrieci. Problema este că au existat şi români care nu au votat, iar ceilalţi europarlamentari români au sesizat lipsa celor care au absentat de la vot sau cei care au fost prezenţi şi nu au votat. Dacă ne referim la delegaţia PSD, se pare că peste 50% din ei nu au votat rezoluţia, ceea ce este foarte grav”,

spun sursele din PE.

Cartela, bat-o vina!

Biroul europarlamentarului Carmen Avram a transmis ulterior:

“Din pacate, la momentul votului rezoluţiei pe Schengen, cartela de vot a dnei Avram nu a funcţionat. Dar votul este în favoarea rezolutiei şi a fost făcută o cerere de îndreptare a acestui fapt”.

Rezoluţia a fost elaborată pe baza petiţiei depuse de fostul ministru Răzvan Nicolescu prin Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice, care a fost susţinută de eurodeputaţii români şi dezbătută pe 22 martie în Comisia pentru petiţii a PE (PETI).

Nicolescu a comentat:

“Niciodată Parlamentul European nu a vorbit despre încălcări de tratate, discriminări și compensații. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit. A fost o muncă de echipa. Vom vedea dacă Nehammer își va permite să ignore acest mesaj democratic transmis de cea mai democratică instituție a Uniunii Europene. Trebuie să fim pregătiți pentru ce e mai rău că să ne fie bine. Suntem gata să trecem la etapă următoare a planului pe care îl avem.”

scroll to top