Închide

Românii, pasionați la nebunie de șaorma: În 2022, a fost comandată o bucată la fiecare 10 secunde

Avatar
Close up shot of shawarma on a tray

Fotografie de RDNE Stock project pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Clienții din România ai aplicației de livrări Glovo au comandat anul trecut, în medie, o şaorma la fiecare 10 secunde, fiind livrate peste 3,31 de milioane de porţii, cu 60% mai mai mult faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate de compania care operează aplicația, vineri, cu ocazia Zilei Internaționale a Kebabului, care se sărbătorește pe 14 iulie.

Astfel, românii au comandat cele mai multe porții de șaorma din întreaga rețea Glovo de 25 de țări. În ce privește preferințele românilor, șaorma se află pe locul doi în topul celor mai comandate produse prin aplicația Glovo, precedată fiind doar de burgeri.

Minutul de aur al anului trecut pentru consumul de șaorma a fost înregistrat la data de 24 februarie 2022, de sărbătoarea Dragobetelui, la ora 19:45, minut în care au fost comandate 69 de porții.

În plus, luna martie a înregistrat un record al consumului de șaorma, iar la nivelul întregului an s-a comandat o șaorma la fiecare 10 secunde.

Conform datelor Glovo, românii au ales în special acest preparat pentru masa de seară: o treime dintre comenzile de anul trecut au fost plasate în intervalul orar 18:00-20:00, în special joia și vinerea.

În plus, utilizatorii Glovo preferă să savureze acest preparat cu specific oriental și noaptea târziu, mai mult de 10% dintre comenzile de șaorma fiind plasate în intervalul 23:00 – 02:00.

În topul preferințelor românilor rămâne șaorma mare de pui, urmată de varianta cu vită și curcan.

La nivel local, în șase orașe ale țării s-au înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de şaorma în România anul trecut. Acestea sunt Bucureşti, Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi.

În ceea ce priveşte evoluţia anuală a consumului la nivel de oraşe, datele platformei arată că utilizatorii din Târgu-Mureş au comandat de 8 ori mai multă şaorma în 2022 faţă de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Galaţi au comandat de şase ori mai multă şaorma.

Cel mai mare fan al preparatului este un orădean care a comandat şaorma, în medie, de şase ori pe săptămână pe parcursul anului trecut.

scroll to top