Închide

A dispărut Ministerul Sportului, înlocuit de Agenția Națională pentru Sport

Avatar
Palatul Victoria 1

Palatul Victoria. Sursa foto: Guvernul României.

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul României a adoptat în prima şedinţă a Executivului de după învestire, o ordonanţa de urgenţă – OUG nr. 59/2023 – prin care a stabilit înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Sport (ABS), în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului. Actul normativ a fost deja publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 536/15.VI.2023.

Conform OUG, Agenţia Naţională pentru Sport va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi.

“(1) Se înfiinţează Agenţia Naţională pentru Sport, instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin reorganizarea prin transformare a Ministerului Sportului, care se desfiinţează. (2) Agenţia Naţională pentru Sport preia de la Ministerul Sportului toate activităţile, posturile, personalul şi patrimoniul, în condiţiile legii. (3) Agenţia Naţională pentru Sport este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi prin decizie a prim-ministrului. (4) Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Sport se stabilesc prin hotărâre a Guvernului”, se arată în ordonanţa adoptată de Guvern.

Ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale a fost adoptată având în vedere Hotărârea Parlamentului României nr. 22/2023 pentru acordarea încrederii Guvernului, prin care au fost aprobate structura şi componenţa Executivului, precum şi Programul de guvernare, anunţă site-ul agenţiei, potrivit Agerpres.

scroll to top