Închide

Fermierii care au animale mai vechi de 7 ani nu vor mai primi subvenții APIA

Avatar
calf, cow, farm animal

Fotografie de RyanMcGuire pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Fermierii cu animalele mai vechi de 7 ani nu vor mai primi subvenții pe cap de animal, iar crotaliile mai vechi de 7 ani vor fi trecute într-o bază inactivă de date, potrivit unui anunț făcut de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

De asemenea, ministrul Agriculturii a spus că are și alte planuri ambițioase de susținere a agriculturii românești, potrivit Agrointeligența.

Unul dintre punctele esențiale ale planului este subvenționarea animalelor tinere care ajung în ferme pentru a crește efectivele. Pe de altă parte, crotaliile mai vechi de șapte ani vor trece într-o bază inactivă, a spus ministrul de resort.

”Am discutat cu toate asociațiile, atât în sectorul bovin și ovin, am luat decizia și nu mă pot abate de la această decizie că acele crotalii care sunt mai vechi de 7 ani vor trece într-o bază inactivă, pentru că ne dorim să avem creștere de efective de animale, ne dorim să avem o genetică bună și practic acele animale nu vor mai fi subvenționate începând de anul următor”, a spus ministrul Barbu.

Ministrul de resort a subliniat importanța integrării producției autohtone de cereale în zootehnie, îndeosebi pentru crescătorii de vite. În acest scop, se va acorda o subvenție de 460 de euro pe hectar.

În opinia șefului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), acest lucru reprezintă o strategie pentru reducerea importului de lapte și carne de vită și pentru creșterea producției interne.

”Așa se va întâmpla și la junincile atât de carne, cât și de lapte, pentru că rolul nostru este să creștem partea de zootehnie și efectivele de animale în România. Vă spun un lucru: atâta timp cât avem zootehnie, nu mai trebuie să exportăm cereale din România, pentru că România produce cantități enorme de cereale și nu mai trebuie să plece la export, ele trebuie integrate în zootehnie și mi se pare un lucru foarte important pentru crescătorii de vacă de lapte și pentru crescătorii de vacă de carne”, a spus Florin Barbu.

scroll to top