Închide

A fost emisă prima factură prin sistemul e-Factura

Avatar
Facturare Electronica 144180266067fcb8d 1513x1004 (1)

foto: contabilsef.md

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Dan Vîlceanu a anunțat, victorios, emiterea primei facturi prin sistemul electronic e-Factura.

”S-a emis prima factură prin sistemul e-Factura. În această săptămână, a fost emisă prima factură prin acest sistem electronic de facturare, care va însemna timp economisit de antreprenori, creşterea gradului de colectare a veniturilor la buget, reducerea evaziunii fiscale şi o mai bună verificare a execuţiei bugetare”, a scris, joi seară, pe Facebook, Dan Vîlceanu.

Ministrul a mulţumit celor din Ministerul Finanţelor pentru finalizarea acestui proiect.

”De asemenea, continuăm cu succes conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF. În acest moment sunt peste 400.000 de case de marcat conectate”, a mai scris Vîlceanu.

Ministerul Finanţelor a anunţat, în 11 noiembrie, operaţionalizarea deplinã a sistemului RO e-Factura, pentru relaţia între companii şi autoritãţile publice, iar în scurt timp va fi disponibil şi pentru operaţiunile comerciale exclusiv private.

Platforma va deveni obligatorie pentru toate achiziţiile publice după o scurtă perioadă de acomodare, iar autorităţile vor ca, din 2023, să devină singurul instrument de facturare.

Prezentată ca o mare realizare de către ministrul Vîlceanu, implementarea e-Factura este departe de a însemna digitalizarea ANAF, care în continuare trimite informările spre contribuabilii persoane fizice și juridice prin scrisori recomandate cu Poșta Română, contribuabilul trebuind să se deplaseze la Oficiul Poștal arondat, cu avizul poștal (în cazul fericit în care l-a primit) și ștampila firmei pentru a ridica informările ANAF.

scroll to top