Închide

A rămas doar numele! Faliment pentru un business ce valora 800 de milioane euro acum un an

Avatar
Made.com

A căzut cortina peste Made.com. Foto: captură a ecranului homepage Made.com, realizată la ora scrierii acestei știri.

Timp de citire: 2 minute

Magazinul online de mobilă Made.com și-a încetat activitatea comercială: în urma falimentului său, doar drepturile intelectuale au fost achiziționate de lanțul britanic de modă Next. Toți cei 500 de angajați își pierd locul de muncă. Practic a rămas doar numele din promițătorul business.

Doar o foarte mică parte din vânzătorul de mobilă falimentar va supraviețui, deoarece Next cumpără marca, site-ul, baza de date a clienților și proprietățile intelectuale pentru 3,5 milioane de lire sterline. Întrucât Made.com avea o bază de clienți la nivel mondial, numai datele despre clienți sunt foarte valoroase.

Cu toate acestea, din Made.com nu va mai rămâne nimic altceva. Toți cei 500 de angajați vor fi concediați, în timp ce se încearcă să se vândă stocul nevândut. Potrivit Reuters, discounterul TK Maxx este candidatul principal pentru a cumpăra o mare parte din aceste stocuri.

Aceasta este o veste proastă pentru clienții Made.com: comenzile lor rămase nu vor fi livrate – dar nici nu vor fi restituite. Doar unii clienți care au plătit cu cardul de credit, sunt posibil protejați de emitentul cardului lor.

Președinta Susanne Given a emis o declarație, spunând că este “dezamăgită” că s-a ajuns la o situație care va “influența” părțile interesate, cum ar fi clienții, angajații, acționarii și furnizorii, scrie RetailDetail.

În urmă cu doar un an, la oferta publică inițială a companiei, Made.com a fost evaluată la 800 de milioane de euro. Cu o cifră de afaceri de 315 milioane de lire sterline în 2020, este una dintre cele mai mediatizate companii care au dat faliment în Regatul Unit în acest an.

Next, pe de altă parte, lucrează la o expansiune treptată. Lanțul are deja peste 500 de magazine pe străzile britanice și a achiziționat recent o participație majoritară în filiala britanică a Victoria’s Secret.

scroll to top