Închide

Cum explică Moscova sancțiunile economice impuse de Occident?

Avatar
Replica 4f6151f6b3fd39af0b58f3dc6a9db28a 1280x720 Fill

Sursă foto: Radio Chișinău via Replica Media

Timp de citire: < 1 minut

Kremlinul a reacționat într-un mod halucinant la anunțul privind impunerea unor noi sancțiuni financiar-bancare asupra regimului Putin. Potrivit Moscovei, nu agresiunea asupra Ucrainei ar fi atras restricțiile fără precedent, ci dorința malefică a Occidentului de a face rău Rusiei. Prin decuplarea de la SWIFT, mai explică Moscova, cancelarul german i-a tăia nepoatei din Occident posibilitatea de a-i trimite bani bunicuței, potrivit Realitatea.net.

„Pentru oamenii din Rusia, asta va însemna, de exemplu, că o nepoată care locuiește în Europa nu va putea transfera bani bunicii ei”, este de acord cu bucurie noul șef al diplomației germane, doamna Burbock. Toată experiența anterioară a arătat că sancțiunile asupra politicilor țărilor cărora le sunt impuse nu funcționează. Războiul economic lovește doar oamenii de rând, așa că neexperimentatul Burbock a exprimat direct despre ceea ce figurile mai viclene tac ipocrit. Răzbunarea pe bunici, pe copii și, în general, pe tot ce este disponibil, devine norma în politica europeană,”

a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția Ria Novosti.

“Expresia sancțiunilor în Occident a atins apogeul. Președintele, miniștrii, deputații și jurnaliștii Rusiei au fost incluși pe lista neagră. În vocabularul politicienilor europeni, cuvântul „distruge” în raport cu țara noastră a devenit unul cheie. Sunt deosebit de zeloși în Londra, unde pun presiune asupra partenerilor, căutând să deconecteze Rusia de sistemul bancar SWIFT,”

a mai transmis Kremlinul.

scroll to top