Închide

Abonamentele la Netflix se scumpesc în America de Nord. Urmează și România?

Avatar
Couple love date sitting

Fotografie de cottonbro pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Platforma de video streaming Netflix a anunțat că preţurile la toate cele trei abonamente au fost crescute în America de Nord cu sume între 1 și 2 dolari, anunță News.ro. Este deja pentru a treia oară în ultimii trei ani când Netflix mărește prețurile abonamentelor în Statele Unite şi Canada.

Toate cele trei abonamente vor costa mai mult, iar cea mai mare scumpire o va suferi cel mai scump abonament.

Noile preţuri pentru Canada şi Statele Unite cresc după cum urmează:

  • Basic (1 stream, 480p): de la 8.99 la 9.99 dolari
  • Standard (2 stream-uri, 1080p): de la 13.99 la 15.49 dolari
  • Premium (4 stream-uri, 4K): de la 17.99 la  19.99 dolari

Noile preţuri sunt deja active pentru abonaţii noi, în vreme ce abonaţii actuali vor fi înştiinţaţi legat de noile preţuri, prin e-mail, pe parcursul următoarelor 30 de zile.

Scumpirile în val operate de Netflix în ultima vreme în cea mai mare piaţă a sa, ar putea fi interpretate ca un semn pentru ceea ce va urma şi în alte regiuni, inclusiv România. Nu există, însă, vreo informaţie oficială, deocamdată, în acest sens.

În România, s-a creat deja o mare discrepanţă între cei aproximativ 60 de lei (12 euro) cât costă pe lună un abonament Netflix Premium şi cei 15 lei cât costă HBO Go şi Amazon Prime Video.

Pentru agenția Reuters, un reprezentant al Netflix a anunțat că prețurile vor crește pentru a putea oferi seriale și filme de calitate din ce în ce mai bună, care să concureze pe piața aglomerată a platformelor de streaming.

”Înțelegem că oamenii au mai multe opțiuni de divertisment ca niciodată și ne angajăm să oferim o experiență și mai bună pentru membrii noștri. Ne actualizăm prețurile pentru a putea continua să oferim o mare varietate de opțiuni de divertisment de calitate. Ca întotdeauna, oferim o gamă de planuri, astfel încât membrii să poată alege un preț care să corespundă bugetului lor”, a spus acesta.

Netflix a câștigat clienți în ciuda creșterilor anterioare de preț, ceea ce arată că abonații săi au fost dispuși să accepte costuri mai mari.

”Aceasta este o dovadă că Netflix are putere de stabilire a prețurilor”, a declarat un specialist în domeniu.

Netflix a anunțat anterior că, potrivit estimărilor, cheltuielile de producție în 2021 se ridică la 17 miliarde de dolari. Compania nu a dezvăluit cheltuielile preconizate pentru 2022.

scroll to top