Închide

Acum chiar se schimbă lumea! KFC anunță că va folosi pui vegetal în unele meniuri

Avatar
Beyond Fried Chicken

Foto: Bloomberg

Timp de citire: 2 minute

Acțiunile celui mai mare producător de carne vegetală Beyond Meat Inc. au crescut după ce Yum! Brands Inc. a confirmat că restaurantele sale KFC vor începe să vândă produse de “pui pe bază de plante” începând cu 10 ianuarie. Beyond Fried Chicken va fi oferit pentru o perioadă limitată, totuși, în restaurantele KFC din SUA, au declarat companiile miercuri într-un comunicat citat de Bloomberg.

Produsul va fi disponibil sub formă de meniu combo sau a la carte în comenzi de 6 sau 12 bucăți. Prețurile încep de la 6,99 USD, fără taxe și pot varia în funcție de locație.

Lansarea marchează un nou pas în parteneriatul dintre cele două mărci. În 2020, KFC a testat pepite de pui false de la Beyond Meat în aproximativ 70 de locații din două state, după succesul unui test inițial. La acea vreme, companiile au spus că ele caută să ofere un produs care să arate și să aibă gust de carne adevărată, feliată dintr-un pui.

În septembrie, șeful KFC în S.U.A., Kevin Hochman, a declarat pentru Bloomberg News că scopul era să reproducă un muschi sau o bucată de pui cu fibre musculare întregi.

Beyond Meat și KFC au declarat miercuri că puiul pe bază de plante nu este preparat într-o manieră vegană sau vegetariană. Planurile pentru lansare au fost raportate pentru prima dată marți după-amiază de CNBC.

Acțiunile Beyond Meat și viitorul plant-based

Acțiunile Beyond au câștigat până la 7,2% miercuri și au crescut cu 4,4%, până la 64,31 dolari, la ora 9:36 a.m., la New York.

Lanțul Taco Bell care aparține tot celor de la Yum! Brands lucrează, de asemenea, cu Beyond Meat pentru a crea o proteină pe bază de plante. Taco Bell a anulat un test planificat mai devreme al unei cărni artificiale de la Beyond Meat, potrivit unor persoane din companie, cu cunoștințe directe despre acest subiect.

Alimentele pe bază de plante rezonează în rândul consumatorilor pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la mediu și bunăstarea animalelor. Cele mai mari lanțuri de restaurante, inclusiv McDonald’s Corp., Starbucks Corp. și Burger King au colaborat cu Beyond Meat și Impossible Foods Inc. pentru a oferi alimente pe bază de plante în ultimii ani.

Pentru compania Beyond Meat din El Segundo, California, presiunea pentru a produce noi produse de succes este în creștere după o scădere constantă a prețului acțiunilor companiei. Câștigurile și veniturile companiei în noiembrie au dezamăgit Wall Street și au dus acțiunile la scădere bruscă. Acțiunile s-au tranzacționat în ultimul timp la cel mai scăzut nivel din aprilie 2020.

După o serie de plecări din factorii săi de conducere, Beyond Meat a anunțat recent adăugarea a doi foști directori de la Tyson Foods Inc. pentru a supraveghea operațiunile și lanțul de aprovizionare, deoarece producătorul de carne din plante își intensifică producția pentru a sprijini expansiunea atât la ​​comercianții cu amănuntul, cât și în restaurante. .

scroll to top