Închide

Adidas se așteaptă la o scădere a vânzărilor în America de Nord în 2024

Avatar
Timp de citire: 2 minute

Gigantul german de îmbrăcăminte sportivă Adidas a declarat miercuri că se așteaptă la o scădere a vânzărilor sale în America de Nord în acest an, dând vina pe o piață încă suprasaturată, deoarece compania continuă să vândă pantofii sport din linia sa Yeezy, transmite Reuters.

Vânzările din America de Nord sunt de așteptat să scadă cu o rată de o cifră la mijlocul anului 2024, cu prognoze de creștere în toate celelalte regiuni, a declarat Adidas, anunțând rezultatele finale pentru întregul an.

Adidas a raportat rezultate preliminare pentru anul trecut la sfârșitul lunii ianuarie și a furnizat o prognoză pentru 2024 cu mult sub așteptările analiștilor, deoarece profiturile scad din cauza vânzării liniei de adidași întrerupte cu Kanye West.

„Deși de departe nu este suficient de bun, 2023 s-a încheiat mai bine decât mă așteptam la începutul anului”, a spus directorul executiv Bjorn Gulden.

Retailerul german a declarat că consiliul său va propune un dividend de 0,70 euro (0,7650 USD) pe acțiune, neschimbat față de anul trecut, în ciuda unui 2023 dificil, în care compania a înregistrat o pierdere netă din operațiunile continue de 58 de milioane de euro.

Adidas pariază că poate recupera cota de piață de la Nike și alții, chiar dacă cererea de îmbrăcăminte sport scade. A beneficiat de o tendință pentru adidașii “terrace” din piele intoarsa cu talie joasa precum Samba si Gazelle, iar anul trecut a crescut productia.

Vânzările de încălțăminte au crescut cu 8% în trimestrul al patrulea, în timp ce vânzările de îmbrăcăminte au scăzut cu 13%.

„Lucrurile au mers în mod clar în direcția corectă la Adidas de când Bjorn Gulden a preluat conducerea”, a declarat Thomas Joekel, manager de portofoliu la Union Investment. „Interesul asupra mărcii este în creștere, ceea ce se poate observa și din faptul că acum mai puține produse trebuie vândute cu reducere”.

scroll to top