Închide

Adio pliante de hârtie? Lidl, Cora și Rewe renunță la ele

Avatar
Ilustrare Comunicat De Presa (2)

foto: Lidl

Timp de citire: 2 minute

Odată cu creșterea rapidă a costurilor hârtiei, tot mai multe supermarketuri își întrerup pliantele de hârtie. Printre ele se numără Cora, Rewe în Germania și Lidl în Țările de Jos, transmite RetailDetail.eu.

Cora își va posta ultimul prospect pe 10 ianuarie și, prin urmare, este primul lanț suficient de curajos pentru a opri complet pliantele de hârtie. De fapt, un test de un an în șapte hipermarketuri a arătat că se poate descurca foarte bine fără ele. Chiar mai mult: prin trecerea la noi medii de comunicare, lanțul ajunge la mai mulți și noi clienți.

Trebuie spus, Cora trece în principal din motive foarte pragmatice. Prețul hârtiei a crescut din 2020, în timp ce din ce în ce mai puțini oameni acceptă pliante în cutia lor poștală. Ca atare, pliantele devin atât mai scumpe, cât și mai puțin eficiente, a declarat directorul general Ludovic Chatelais, lui Olivier Dauvers.

Considerațiile de durabilitate se adaugă în mod evident la asta: Cora tipărea peste 15.000 tone de hârtie pe an, care va scădea cu 99 % fără tipărirea pliantelor. Cu toate acestea, formula de hipermarket ia în continuare în considerare imprimarea tematică, de exemplu pentru târguri de vin sau jucării de Crăciun, dar acestea nu vor fi livrate din ușă în ușă.

Același raționament este folosit și la lanțul german de supermarketuri Rewe, care a anunțat vara trecută că își va opri pliantele săptămânale, în principal ca răspuns la criza energetică. La 1 iulie 2023, se va termina cu pliante de hârtie – sau asta a fost ideea.

Cu toate acestea, vestea a fost primită cu critici din partea francizaților. Deoarece dețin mai mult de jumătate din toate magazinele, Rewe a trebuit să adopte o abordare mai nuanțată: operatorilor independenți li se va permite să aleagă dacă doresc un pliant. Lanțurile subsidiare Netto și Billa continuă, de asemenea, să imprime pe hârtie ca de obicei.

Lidl, la rândul său, desfășoară un proiect pilot în Olanda: în provincia Utrecht, de luna viitoare nu vor mai fi distribuite pliante, transmite Distrifood. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă și aici pliantul este într-adevăr „singura specie permisă să dispară”, pentru a folosi cuvintele transmise de hipermarketul Cora clienților săi.

scroll to top