Închide

Modelul austriac de shopping anti-Covid. Pe când vor lua exemplu și la noi marii retaileri?

Avatar
Masca Ffp2 Supermarket

Angajații SPAR oferă măști gratuite FFP2 clienților la intrarea în magazinele din Austria. Foto: DerStandard.at

Timp de citire: 2 minute

Odată cu măsurile mai restrictive anticoronavirus care intră în vigoare miercuri (15 septembrie) în Austria, locuitorii și vizitatorii acestui stat trebuie să poarte din nou o mască FFP2 (sau KN95) cu protecție sporită în toate locurile publice închise. Dar care este atitudinea marilor lanțuri comerciale față de noile condiții impuse de la Viena?

Rețeaua Aldi, operabilă sub numele Hofer în Austria, vrea să returneze clienților măști gratuite la casa de marcat, iar concurenții lor de la SPAR tind să meargă pe aceeași direcție. La Rewe însă, grupul care deține printre altele supermarketurile Billa și Billa Plus (foste Merkur), măștile FFP2 costă 59 de eurocenți bucata, ca și până acum, și se pot oferi la cerere.

Însă majoritatea oamenilor sunt deja echipați cu măști cu protecție sporită FFP2. Mai mult, pentru protecția angajaților, dar și a cumpărătorilor, pereții din plexiglas instalați la toate casele de marcat încă de primăvara trecută au reprezentat o măsură de securitate suplimentară funcțională și acum, a declarat reprezentantul Hofer marți pentru Kleine Zeitung. 

Lanțul alimentar SPAR a oferit de la început măști gratuite clienților, chiar dacă nu FFP2, potrivit unei purtătoare de cuvânt a APA.

„Dar nevoile clienților nu mai sunt atât de mari, majoritatea au deja măști”, a spus aceasta.

Marele grup comercial Rewe, care operează în Austria mărci puternice de retail precum Adeg, Billa, Bipa, Billa Plus și Penny, ultima prezentă și pe piața românească, subliniază că tuturor clienților li s-a oferit gratuit echipamentul inițial FFP2 la începutul anului.

Dar acum măștile sunt vândute cu 59 de cenți fiecare bucată.

“Avem acest preț de luni de zile și va rămâne așa pentru moment”, a spus un purtător de cuvânt Rewe, care a dat de înțeles că vremea gratuităților a luat sfârșit.

scroll to top