Închide

Air France, aplicaţie mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID înaintea îmbarcării

Avatar
air france, airbus a319, airport zurich

Fotografie de b1-foto pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Air France lansează o aplicaţie mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID-19 necesar pentru călătoriile cu avionul, cu scopul de a reduce și eficientiza timpul petrecut în aeroport, potrivit unui anunt al companiei.

Aplicaţia “ICC AOKpass”, dezvoltată de MedAire/SOS International poate fi descărcată pe smartphone-uri şi permite pasagerilor să înregistreze în siguranţă rezultatele testului COVID efectuat într-un laborator partener, potrivit Agerpres.

Odată ajunşi la aeroport, pasagerii prezintă rezultatele testului de pe telefonul mobil, în locul unui test printat pe hârtie. ICC AOKpass verifică dacă testul prezentat este valid şi respectă reglementările ţării de destinaţie, printr-o reţea securizată care foloseşte tehnologia blockchain, arată sursa citată

Potrivit companiei, perioada testării acestei soluţii digitale va începe pe 11 martie 2021 şi va dura patru săptămâni, cu sprijinul Aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Testul va fi efectuat pe toate zborurile Air France din Paris-CDG către Pointe-a-Pitre (Guadelupa) şi Fort-de-France (Martinica).

Acesta va fi realizat în mod voluntar, pentru a testa funcţionalitatea aplicaţiei în timp real şi pentru a afla opiniile pasagerilor referitoare la aplicaţia mobilă. Air France va împărtăşi acest feedback celorlalte companii din alianţa Skyteam, care testează în prezent diverse soluţii pentru digitalizarea documentelor de sănătate, în legatura cu COVID-19, se mai spune în anunțul companiei.

AOKpass este partenerul a numeroase laboratoare din întreaga lume, inclusiv a grupurilor Cerballiance şi Biogroup din Franţa.

scroll to top