Închide

Airbus le cere liderilor europeni să nu blocheze importurile de titan din Rusia

Avatar
airbus a380, aircraft, airplane

Fotografie de mrminibike pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Airbus a cerut marţi Europei să nu blocheze importurile de titan din Rusia, spunând că sancţiunile asupra metalului strategic ar dăuna industriei aerospaţiale, dar abia dacă vor afecta economia Rusiei, transmite Reuters.

Extinderea măsurilor întreprinse după invadarea Ucrainei de către Rusia la titan, metal utilizat la avioane şi motoare cu reacţie, ”nu ar fi adecvată”, a declarat directorul general Guillaume Faury în cadrul unei adunări anuale a acţionarilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în mod repetat guvernelor occidentale să impună sancţiuni economice mai puternice Rusiei.

Uniunea Europeană a declarat luni că aplicarea mai multe sancţiuni este o opţiune, iar premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că aliaţii Kievului vor continua să întărească presiunea asupra Moscovei.

Rusia este cel mai mare producător de titan, un metal strategic apreciat pentru rezistenţa sa în raport cu greutatea sa.

UE a evitat până acum interzicerea mărfurilor ruseşti, altele decât oţelul şi cărbunele, iar titanul rămâne scutit de restricţiile asupra comerţului cu Rusia.

”Airbus aplică şi va continua să aplice pe deplin sancţiunile”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

scroll to top