Închide

Ajutor de 53 de mil. $ din parte SUA pentru a sprijini sistemul de electricitate al Ucrainei

Avatar
apocalypse, war, armageddon

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor în valoare de 53 de milioane de dolari pentru a-i sprijini sistemul de electricitate, care este vizat de un val de atacuri din partea Rusiei, relatează CNN, citat de News.ro.

Finanţarea va fi direcţionată către ”achiziţionarea de echipamente critice pentru reţeaua electrică”, care ”vor fi livrate rapid Ucrainei, în regim de urgenţă, pentru a-i ajuta pe ucraineni să facă faţă iernii”, potrivit unei note de presă a Departamentului de Stat al SUA.

”Acest pachet de aprovizionare va include transformatoare de distribuţie, întrerupătoare de circuit, descărcătoare de supratensiune, deconectoare, vehicule şi alte echipamente cheie”, detaliază comunicatul de presă.

Finanţarea se adaugă sprijinului existent în sectorul energetic, un sprijin de urgenţă de 55 de milioane de dolari, al Statelor Unite.

Pachetul a fost anunţat de secretarul de stat al SUA Antony Blinken la o întâlnire a G7+, marţi, care a avut loc în marja reuniunii miniştrilor de Externe ai NATO de la Bucureşti.

Oficialii americani şi europeni au condamnat ferm atacurile Rusiei asupra populaţiei civile ucrainene şi a infrastructurii, acuzând Moscova că a vizat în mod deliberat reţeaua energetică a Ucrainei pentru a lăsa oamenii fără electricitate şi căldură, un act despre care spun că ar echivala cu o crimă de război.

scroll to top