Închide

Alfa Romeo redenumește un model de SUV pentru a calma tensiunile cu Italia

Avatar
Alfa Romeo Giulietta front brand logo

Fotografie de Tibor Pinter pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul auto Stellantis a schimbat numele unui vehicul utilitar sport produs de una dintre mărcile sale de mașini sport, după ce denumirea Alfa Romeo “Milano” a iritat guvernul italian, deoarece mașina este fabricată în Polonia, scrie Bloomberg.

Vehiculul se va numi acum Alfa Romeo ‘Junior’, a declarat Stellantis. Săptămâna trecută, ministrul Industriei, Adolfo Urso, l-a atacat pe directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, din cauza numelui înșelător, adăugându-se astfel la o serie de conflicte între producătorul auto și guvern.

“Am lucrat în weekend pentru a schimba numele”, a declarat Tavares reporterilor în timpul unei vizite la o fabrică din Tremery, în nordul Franței. “Este un semnal de liniștire – avem o bibliotecă mare de nume”.

Guvernul italian este în conflict cu Stellantis în urma planurilor de reducere a locurilor de muncă în țară și de mutare a producției în locații cu costuri mai mici. Săptămâna trecută, mii de italieni s-au alăturat muncitorilor aflați în grevă în apropierea bazei constructorului auto din orașul Torino din nordul țării, anticipând o nouă rundă de concedieri.

“Credem că numele Milano respectă pe deplin legea, dar am decis să schimbăm acest nume pentru a promova un climat de detensionare”, a declarat Jean-Philippe Imparato, directorul general al Alfa Romeo, în cadrul unei convorbiri cu reporterii.

scroll to top