Închide

Amatorii de lupte cu tauri se întorc în arenele din Madrid

Avatar
trimmers, torero, bullfighters

Fotografie de Donations_are_appreciated pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Cu flori roșii și galbene, pentru a arăta apartenența coridelor la cultura spaniolă, mii de pasionați au aclamat matadorii care s-au întors la arena de tauri Las Ventas din Madrid, pentru prima dată de când a început pandemia de COVID-19.

Purtând măști de față și așezându-se pe scaune igienizate și separate de autocolante, fanii au urmărit matadorii cum se luptă cu șapte tauri, într-un concurs de caritate pentru a strânge bani pentru matadorii fără locuri de muncă și pentru alți lucrători din acest sector, potrivit Reuters.

Aproape toate arenele de tauri din Spania au rămas închise în ultimul an din cauza restricțiilor de izolare fizică – împingând controversatul spectacol și matadorii săi în criza financiară.

Un maxim de 6.000 de oameni au fost lăsați să urmărească corida – echivalentul a 40% din capacitatea locației, considerată cea mai importantă arenă din lume.

Un grup select de matadori, printre care Enrique Ponce, El Juli și Miguel Angel Perera, i-au distrat pe acei fani privilegiați, care au reușit să obțină bilete. Înainte de concurs, barurile erau pline în fața celebrei arene de tauri.

„Cred că vor lua toate măsurile necesare pentru ca totul să meargă cu ușurință și în deplină siguranță”, a spus Rocío Cañete, 32 de ani, muncitor la o grădiniță din Madrid.

Spaniolii sunt divizați în ceea ce privește spectacolul sângeros, unii considerându-l o formă de artă, în timp ce alții îl consideră ca fiind chinuitor.

Popularitatea coridelor a scăzut în ultimii ani, după opoziția unei mișcări din ce în ce mai puternice pentru drepturile animalelor și a unor consilii de stânga care refuză să plătească pentru festivalurile cu tauri.

scroll to top