Închide

Ambițiile giganților | Are Hugo Boss puterea de a deveni un grup de lux în industria modei?

Avatar
Hugo Boss

Chris Hemsworth, imaginea din ultima campanie Hugo Boss. Foto: fashionunited.com

Timp de citire: 2 minute

Nu există nicio îndoială că firmele multinaționale și conglomeratele specializate în lux și modă sunt unele dintre cele mai de succes afaceri industriale. Gândiți-vă la LVMH, Kering, Farfetch, New Guards Group, Richemont, OTB, Capri Holdings, Inditex, Swatch. Aceste companii controlează fiecare un număr de case de modă și mărci.

Dar puternica firmă germană Hugo Boss, cu sediul în Metzingen, Germania, care a generat vânzări de 2,9 miliarde de euro în 2019, știe că piața mondială a luxului, în prezent în valoare de 300 de miliarde de dolari, este generată de doar 10 grupuri. Chiar și o mică felie din plăcinta miliardelor ar însemna profituri uriașe, scrie Fashion United.

Acesta este motivul pentru care Hugo Boss, în următoarea sa fază de creștere, ar putea lua în considerare achiziționarea altor mărci.

Într-un interviu acordat Manager Magazin, CEO-ul Hugo Boss, Daniel Grieder, a subliniat clar:

„Urmărim o abordare a platformei care ne va permite să creștem și mai mult prin achiziții”, adăugând că a remarcat un potențial deosebit în sectorul premium din Europa.

Cu obiective de vânzări ambițioase pentru a ajunge la 4 miliarde de euro până în 2025, Hugo Boss ar putea avea nevoie să facă mai mult decât să-și vândă propriul produs pentru a dubla vânzările.

„Viziunea noastră este să devenim principala platformă de modă avansată din punct de vedere tehnologic din întreaga lume și, în acest sens, vom revoluționa modul în care interacționăm cu consumatorii”, a declarat Grieder.

Brand Finance, experții clasamentului, au calculat valoarea mărcii mărcii Hugo Boss de 9 ori între 2013 și 2021. Evaluarea mărcii Hugo Boss a apărut în 17 clasamente ale mărcilor, inclusiv cele mai puternice și valoroase mărci din Europa, cele mai mari mărci de îmbrăcăminte și cele mai bune mărci germane.

Întrebarea, desigur, este ce mărci ar fi interesante de achiziționat pentru Hugo Boss.

Un lider în sectorul stilului de viață premium, Hugo Boss are un model de afaceri solid, pentru care 17% din volumul total de aprovizionare provine din propriile facilități. Comerțul cu ridicata este de 30% din cifra de afaceri a companiei, iar creșterea vânzărilor să fie realizată prin propriile canale de vânzare cu amănuntul și e-commerce.

Depozitele centrale din Germania își distribuie fără întrerupere produsele către 47 de piețe internaționale.

Grieder a declarat că are ambiția de a face din Hugo Boss una dintre primele 100 de mărci mondiale din lume, inclusiv cheltuind peste 100 de milioane de euro pe marketing de acum până în 2025.

scroll to top