Închide

Angajații din privat pot primi și ei vouchere de vacanță. Firmele pot deduce integral sumele

Avatar
Vouchere De Vacanta

foto: imperatortravel.ro

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Turismului a venit cu vești bune pentru cei care lucrează în sectorul privat. Constantin Daniel-Cadariu a anunțat că acești angajați ar putea beneficia de vouchere de vacanță, iar valoarea acestora ar putea fi mai mare decât la bugetari.

În cursul zilei de miercuri, ministrul Turismului a vorbit despre măsurile pe care le-a luat din această funcție, subliniind că printre ele se numără acordarea de vouchere de vacanță și pentru mediul privat.

Suma acestor tichete nu este limitată la suma de 1.450 de lei

Constantin Daniel Cadariu a declarat că angajații din sectorul privat ar putea beneficia și el de astfel de tichete, dacă dorește patronul, scrie DC News, care adaugă că suma acestor tichete nu este limitată la suma de 1.450 de lei așa cum este în cazul tichetelor oferite pentru bugetari.

”Am început în decembrie cu Ordonanța pentru vouchere (de vacanță-n.r). Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1.450 lei. Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță, dar nu e limitat la o sumă, la 1.450 lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie, cu niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții”, a spus ministrul Turismului.

De asemenea, el a mai spus că pentru această decizie, meritul nu este în totalitate al său.

”Când am ajuns în Minister, Ordonanța era pregătită, să fim serioși. N-a făcut-o ministrul Cadariu, am făcut-o noi, ca echipă. E o reușită comună, a tuturor”, a spus Constantin Daniel Cadariu.

Amintim că la finalul anului trecut, ministrul Cadariu a anunțat un OUG care prevede acordarea voucherelor de vacanță  pentru bugetari, în cuantum de 1.450 de lei, până la data de 31 decembrie 2026.

”Un deziderat al acestui Guvern este reluarea acordării voucherelor de vacanță și astăzi, prin dezbaterea proiectului, facem un pas important pentru a-l duce la îndeplinire. Măsura s-a dovedit a fi benefică pe durata implementării ei atât pentru salariați, cărora li s-a oferit o nouă ocazie să își redescopere țara în vacanțele lor, dar mai ales pentru operatorii din turism. Mai exact, voucherele de vacanță au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind aici, acasă. În această manieră au fost atenuate, într-o mare măsură, efectele negative ale pandemiei COVID-19, iar pentru continuitate consider oportună promovarea actului normativ în cel mai scurt timp cu putință”, declara, atunci, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

scroll to top