Închide

Anularea carnavalurilor din Germania îi scutește pe nemți de mahmureală, dar scufundă economia

Avatar
mask, carnival, confetti

Fotografie de anncapictures pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Sezonul carnavalului din Germania aduce mai mult decât un zâmbet pe chipurile oamenilor: alimentează o economie locală înfloritoare. Dar pandemia a împiedicat populara petrecere anuală, care începe în Rosenmontag (Lunea Trandafirilor), continuă cu Faschingsdienstag (marțea Lăsata Secului) și se încheie cu începutul Postului Mare în Aschermittwoch (Miercurea Cenușii).

Datele publicate marți de Oficiul Federal de Statistică din Germania (Destatis) au arătat că importurile germane de „articole pentru carnaval și divertisment” s-au ridicat între ianuarie și noiembrie 2020 la doar 71,3 milioane de euro (86,6 milioane de dolari), cu 23,2 la sută mai puțin decât cu un an înainte.

Exporturile de ghirlande și produse asemenea au scăzut, de asemenea, cu aproape 26%, la 33,2 milioane de euro, conform datelor Destatis, citate de dpa. Datele includ sezonul Carnavalului 2020, căruia, spre deosebire de anul acesta, i s-a permis în mare măsură să meargă mai departe, cu mii de oameni pe străzi, petrecăreți și bufoni la tot pasul, deși fantoma pandemiei bătea la ușile Germaniei.

Până la criza coronavirusului, comerțul exterior cu produse de petrecere pentru Carnaval a fost în continuă creștere. În 2019, mărfurile importate s-au ridicat la aproximativ 102 milioane de euro, cu peste două treimi mai mult decât cu un deceniu în urmă, au spus statisticienii guvernamentali.

Anul acesta însă, majoritatea petrecerilor germane de Fasching (Carnaval) au fost anulate din cauza măsurilor restrictive aflate încă în vigoare în toată Germania, forțând închiderea barurilor și anularea paradelor.

Institutul Economic German din Koln estimează că anulările din 2021 au costat economia națiunii în jur de 1,5 miliarde de euro, cele mai afectați fiind restaurantele, comercianții cu amănuntul, hotelurile și sectorul transporturilor.

scroll to top