Închide

Anunț oficial: Încă 13 km de autostradă de pe Centura Bucureștiului se deschid circulației, începând de luni

Avatar
Centuraa0 Jilava Popestileordeni

Sursa foto: Cristian Pistol / Facebook.

Timp de citire: < 1 minut

Lotul de 13 kilometri între Jilava și Popești-Leordeni de pe Centura A0 a Capitalei se vor deschide circulației începând de luni, 15 aprilie, de la ora 14, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Noul tronson de autostradă va continua lotul dintre Bragadiru și Jilava (9 kilometri), deschis în noiembrie 2023.

“Circulaţia pe încă 13 km din A0 Sud, între DN5 şi DN4 se deschide luni, 15 aprilie, de la ora 14:00. Încheierea lucrărilor pe încă un segment al lotului 1 (Glina – Vidra) al sectorului de Sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei face posibilă circulaţia şi pe cei 6 km din cei 16,3 km ai lotului 2 (Vidra – Bragadiru), finalizaţi la sfârşitul anului trecut. De luni, se va circula practic pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0 (între DN6 şi DN4)”, a scris Pistol pe Facebook.

Antreprenorul pentru Lotul 1 Glina – Vidra (16,93 km) este compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret AS. Durata contractului este de 42 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţie.

Valoarea contractului se ridică la 830,68 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Următorul lot care ar putea fi dat în folosință este cel de 10 kilometri, dintre Popești-Leordeni și nodul de la Autostrada Soarelui. Circulația ar putea fi deschisă în iunie-iulie.

scroll to top