Închide

Aplicația chineză Temu s-ar putea confrunta cu noi reguli stricte ale Uniunii Europene privind conținutul

Avatar
Temu Logo.svg

Sursă foto: https://www.facebook.com/TemuRomaniaOfficial

Timp de citire: 2 minute

Populara platformă chineză de comerț electronic, Temu, ar putea fi supusă unor norme stricte de moderare a conținutului din partea Uniunii Europene, după ce a declarat că este vizitată de 75 de milioane de europeni în fiecare lună, informează Politico.

Controversata, dar în plină expansiune, companie chineză este filiala occidentală a Pinduoduo, una dintre cele mai mari platforme de comerț electronic din China. Aceasta s-a confruntat cu un control amănunțit cu privire la practicile sale opace în materie de confidențialitate și securitate cibernetică și a fost recent criticată în Germania pentru inducerea în eroare a consumatorilor.

Chiar dacă Temu se supune deja unor norme ale Legii privind serviciile digitale, noua sa dimensiune autodeclarată ar putea duce la noi obligații mai stricte sub supravegherea Comisiei Europene.

Platformele online cu peste 45 de milioane de utilizatori în Uniunea Europeană trebuie să efectueze audituri externe detaliate și evaluări de risc cu privire la platformele lor și la măsurile pe care le iau pentru a limita răspândirea de conținut ilegal, cum ar fi jucării periculoase sau genți de lux false. Amenzile pot ajunge până la 6 % din cifra lor de afaceri globală.

Comisia Europeană trebuie să desemneze în mod oficial aceste platforme online foarte mari, acordând companiilor patru luni pentru a se pregăti pentru aceste reguli stricte. Comisia Europeană nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la faptul dacă va desemna Temu.

Temu a declarat pentru POLITICO că va

“coopera pe deplin”

în legătură cu această desemnare.

“Suntem la curent cu declarația recentă a Temu, care a declarat că are peste 45 de milioane de utilizatori activi lunar în UE”,

a declarat Johannes Bahrke, un purtător de cuvânt al Comisiei.

“Suntem în contact cu platforma în vederea unei posibile desemnări în viitor.”

În prezent, instituția UE se pregătește să desemneze platforma chineză de modă Shein, cu peste 108 milioane de utilizatori europeni.

scroll to top