Închide

Apple a lansat iOS 15.4, versiunea care permite autentificarea facială cu mască

Avatar
Iphone 12 Fbbbb

foto: Twitter / Everythingapplepro

Timp de citire: < 1 minut

Versiunea 15.4 de iOS este disponibilă pentru instalare începând de luni seara şi aduce cu ea funcţionarea autentificării faciale cu mască.

La doi ani de la începutul pandemiei, când unele ţări, inclusiv România, ridică interdicţiile, Apple reuşeşte să facă sistemul de autentificare Face ID să funcţioneze cu mască pa faţă, potrivit News.ro.

Aceasta este şi cea mai notabilă noutate pe care cea mai nouă versiune a sistemului de operare folosit de iPhone o aduce, strict din punctul de vedere al utilizatorilor.

Pentru a funcţiona, noua facilitate trebuie activată din meniul de Settings şi, totodată, utilizatorul trebuie să treacă, din nou, prin procesul de recunoaştere facială, de această dată cu o mască pe faţă.

O altă noutate importantă este Tap to Pay. Aceasta permite firmelor să folosească iPhone pentru a recepţiona plăţi. Spre exemplu, un mic magazin de cartier poate renunţa la POS şi primi plăţile contactless direct pe iPhone.

iOS 15.4 aduce şi o serie de setări care îmbunătăţesc securitatea AirTag-urilor, dispozitive care au fost folosite, în mai multe cazuri, pentru urmărirea utilizatorilor. De asemenea, au fost adăugate mai multe zeci de noi emoji-uri, iar Siri are acum şi o voce LGBTQ+.

scroll to top